Tengerek, ​egek

Könyvajánló: Tillmann J. A. - Tengerek, ​egek

„...bizonyos tekintetben a tenger tanítványa vagyok” - Tillmann J. A.

Tillmann József filozófus, esszéista, egyetemi tanár, fordító, szerkesztő, akinek szenvedélye a tenger. Elolvasva a Tengerek, egek című művét ez nem is lehet kérdés. Ebben a kötetben egy lenyűgöző utazásra hívja az olvasót, ahol a természet és az emberi lélek találkozásának tágas színterei tárulnak a szemünk elé. Tökéletes olvasmány egy kis kikapcsolódáshoz, a világtól való elszakadáshoz.

Ebben a kötetben esszéket olvashatunk olyan csodálatos, meghatározó és végtelennek tűnő dolgokról, mint a tenger, a szél vagy épp a körülöttünk levő mindenség. A kötet gazdag képi világgal és mély filozófiai gondolatokkal szövi át a tenger és az ég határtalan világát, miközben az emberi érzések és vágyak sokszínűségét tárja fel.

A szerző különleges képességgel rendelkezik ahhoz, hogy a természet szépségét és a benne rejlő mélyebb jelentéseket megfogalmazza. Könyve könnyedén szippantja be az olvasót. Ráadásul nem csupán egy utazás a természet csodái között, hanem egy különleges belső utazás is, amely során saját érzéseinket és gondolatainkat is jobban megismerhetjük.

Tillmann írásaiban a természeti leírások és a lírai elemek ötvöződnek, így teremtve meg azt a különleges hangulatot, ami végigkíséri a könyvet. A tenger és az ég metaforája állandóan jelen van, mint az élet és az álmok, a valóság és a vágyak határterülete.

A könyv kiváló választás lehet azok számára, akik szeretik a végtelen természetet, a szép tájleírásokat és elgondolkodtató történeteket, amelyek olvasás után is velünk maradnak. Ezek a különleges elmélkedések mind valamilyen formában a végtelenről szólnak. A szerző műve nem csupán egy olvasmányélmény, hanem egy mélyebb önvizsgálatra és a világ szépségének újraértékelésére is lehetőséget ad.

tillm410_medium.jpgKöszönöm a lehetőséget a Typotex Kiadónak!

A kötet a borítóképekre kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket a Facebookon is!

Gondolatok a mamutfenyőkről és az időről

Egy ​ifjú természetbúvár naplója

A pszichopolitika és a csillapító társadalom

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes