A Kimondatlan Név

Könyvajánló - A. K. Larkwood: A Kimondatlan Név (Kígyókapuk 1.)

„A hagyományos orkos-kardos fantasy váratlan és újszerű értelmezése. Menő, dögös és időtlen... hozzá versenyfestéssel és beépített kamerával. Nem tudom eléggé ajánlani.” - Tamsyn Muir, a Gideon, a Kilencedik szerzője

A Kimondatlan Név című debütáló fantasy különleges világokba repíti az olvasót, közben bemutatja egy izgalmas főhős útját. Láthatjuk, hogy miként válik született áldozati bárányból egy hosszú úton először fegyverré, majd lázadóvá. Ráadásul ez a hős, Kszorvej nőből van és egy ork. Egy nekem kissé bizarr, ősi szekta szülötte, aki arra ítélte a lányt, hogy a tizennegyedik születésnapján istenük, a Kimondatlan asszonyává váljon, ami egyenlő a Kszorvej halálos ítéletével. 

De vajon mit tesz egy fiatal lány, amikor valaki tálcán kínálja a túlélést? Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az életet választja. Megérkezett ugyanis egy varázsló, aki egy mágikus tárgy megtalálásával akarja megbízni. Választhat: útra kel Szethennáj oldalán vagy beletörődik egy szerinte értelmetlen halálba? Az olvasó legnagyobb szerencséjére az életet választotta és elindult egy különleges kalandra.

A történet számos világon ível át és a szerző adott nekünk egy okos, jól felépített, rendkívül olvasmányos sztorit, melyben végignézzük, ahogy a halálra ítélt tinilány egy igazi harcos amazonná válik. A varázsló egy brutális gyilkológépet csinál a lányból, a tökéletes, engedelmes, kíméletlen fegyvert.

Különleges útkeresés szemtanúi leszünk, amelyben vannak ugyan bizonytalanságok, ám végül hősünk rátalál saját útjára. Ebben szép kis szerepe van például a varázslónak, de az sem elhanyagolható, amikor viszontlátja egykori szektáját, főleg, hogy konkurenciává válnak, pontosan ugyanazt az ereklyét keresik, amit ő. A világ megmentéséért vívott harc pedig mindenkit megváltoztatna.

Rengeteg jó ötlet, számos szereplő, érdekes új színezet, mint például a világokat összekötő kapuk és útvesztők, a varázslat, amely a használója életét követeli, de ami parádés és látványos. Kifejezetten tetszett, hogy egy olyan hőst kísérhetünk, aki egy elzárt közösségben nőtt fel, így vele együtt fedezhetjük fel ezt a változatos birodalmat. Kapunk a népekből, fajokból, istenekből és bár nem épp egy vidám sztori, nem is tökéletes, de beszippantja az embert olvasmányos, jó stílusával és kiváló szórákozást nyújt. Kíváncsian várom mit hoz ki a sztoriból a folytatásban a szerző.

a_k_larkwood_a_kimondatlan_nev_b1_cover.jpgKöszönöm a lehetöséget az Agave Könyvek csapatának!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket a Facebookon is!

Amikor egy ​üldözött boszorkány beleszeret Lokiba...

A sötétség szavai - Rémtörténetek a világ minden tájáról

Molly Southbourne öröksége

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes