A Leviatán bukásával lezárult egy korszak

Könyvajánló - James S. A. Corey: Leviatán bukása (A Térség 9.)

Elérkezett A Térség-ciklus parádés fináléja, ahol kedvenc hőseink ismét a lehetetlennel kénytelenek szembenézni, és kiderül, vajon az emberiség képes-e saját legnagyobb hibáit legyűrve összefogni, hogy egy nála sokkal nagyobb és veszélyesebb ellenséggel szemben győzedelmeskedjen.

Több mint egy évtized után végre megérkezett A Térség című nagysikerű sorozat zárókötete, a 9. rész, a Leviatán Bukása. Izgalmas, ütős űropera Daniel Abraham és Ty Franck, alias James S. A. Corey tollából. Egy parádés világ, ahol az emberek szétszóródtak az univerzum különböző pontjain, de most össze kell fogniuk, ha nem akarják, hogy az egész emberiség odavesszen. Ha eddig ez a sorozat elkerülte a figyelmed, akkor ajánlom az első kötet ajánlóját a címre kattintva:

Leviatán ébredése

Nyolc könyvben ismertünk egy hatalmas világot, melyben emberek élnek a Földön, a Marson, emellett komplett kolóniák élnek külső bolygókon, holdakon, sziklákon, gázóriásokon. Szinte megszámlálhatatlan esemény, helyszín, kaland. Először az emberiséget fenyegető protomolekula, háborúk, lázadások, amik során az erőviszányok a Föld, a Mars és rengeteg gyarmatosított világ között. Az első részben megismert James Holden pedig még mindig a saját feje után menve igyekszik helyesen cselekedni. Hogy aztán egy gyönyörűen felépített világ kapjon egy ütős kis finálét a kilencedik kötetben.

A történet nem sokkal az előző rész után játszódik, amikor a laconiai birodalom romokban és egy főszerepet kap egy veszélyes ősi ellenség. A Rocinante legénysége, Holden, Naomi, Amos, Alex és Teresa megindul, hogy megmentse az emberiséget. A korábban vegetatív állapotban levő Winston Duarte felébred és Tanaka ezredes dolga, hogy előkerítse, ezért a Roci után ered, mert azt gondolja, hogy Duarte fel fogja kutatni a lányát, Teresát.

Megkezdődik a macska-egér játék az ezredes és a Rocinante legénysége között, de közel sem ez a legizgalmasabb szál a történetben. És persze ott vannak az ősi idegenek, akikről Elvi próbál a lehető legtöbb információt összeszedni. És időnként beleshetünk Alex fia, Kit életébe is.

Ebben a kötetben felbukkan valamilyen formában szinte mindenki, aki számított valamit a kilenc könyv során, ráadásul a zárásban áll össze a kép, hogy az első részben megismert fenyegetés csak apróság azokhoz képest, akik kiírtották az ősi építőket. Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem akartak mindent megmagyarázni a végén. Ezzel a szerzőpáros tartotta magát a már megszokottakhoz, hiszen akárcsak a korábbi kötetekben, a lezárás sem ad egyértelmű választ minden kérdésre, csupán elméleteket kapunk a sötét idegenekről és a kapuépítők történetéből is csak néhányat ismerünk meg.

Ez egy eszméletlen jó sorozat. Volt néhány olyan kötet, ami kevésbé szippantott be, de minden rész hozott annyit ebből a világból, ami miatt olvasni akartam a következőt és vártam, hogy mi fog kisülni belőle. Láttuk, ahogy szedett-vedett bandából igazi családdá kovácsolódott a Roci legénysége. Végignéztük biradalmak bukását, felemelkedését, bolygóközi háborúkat, fenyegető idegeneket. De vajon mit hoz a nagy finálé? Képes az emberiség összefogni, hogy együtt legyőzzenek egy legyőzhetetlennek tűnő ellenfelet?

3741480_big.jpgKöszönöm a lehetőséget a Fumax Kiadónak!

A sorozat köteteit a kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelheted a képre kattintva!

Kövess minket a Facebookon is!

Egy habkönnyű fantasy az év végére - Legendás Latték

Egy ütős fantasy a LoL világából nem csak gamereknek!

Kardok kora

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes