Egy új, izgalmas krimi A lány a vonaton szerzőjétől

Könyvajánló - Paula Hawkins: Vakfolt

Három elválaszthatatlan jóbarát, Edie, Jake és Ryan. Aztán Jake-et brutálisan meggyilkolják, Ryan az elsőszámú gyanusított, Edie élete atomokra hullik. Amikor azt gondolja, ennél már nem lehet rosszabb, veszélyes csontváz hullik ki a szekrényből...

Paula Hawkins A lány a vonaton regényével berobbant a köztudatba. Most a 21. Század Kiadó elhozta a magyar nyelvű olvasóknak Vakfolt című kisregényét, mely egy gyilkossággal indul, amiből aztán jó nagy kalamajka sül ki. Tökéletes másfél órás kikapcsolódás némi izgalommal, rejtéllyel és mérgező kapcsolatokkal. Ráadásul Hollywood már le is csapott a sztorira, még a tavasszal elkeltek a filmes jogok. Kíváncsi leszek, mit hoz ki belőle a Blumhouse és a Paper Pictures.

Adott három jóbarát, Edie, Jake és Ryan. Gyerekkorukban sodorja össze az élet a három kicsit különc kölyköt és azt gondolják olyan kötelék van köztük, amit soha semmi nem választhat szép. Edie és Jake összeházasodtak, Ryan a közelükben élt, Jake szinte a testvére volt. Aztán mindenki élete fenekestől felborul, mikor Jake-et holtan találják.

Edie összetört, amikor meggyilkolták a férjét. Először azt gondolták, hogy félresikerült rablás volt, de a nyomok máshová vezetik a nyomozókat és Ryan rács mögé kerül gyilkosság vádjával. Ekkor dől össze véglek Edie világa. Egyszerre vesztette el a férjét és a legjobb barátját, legfőbb támaszát. Ha mindez még nem lenne elég, a szekrényből csak úgy záporoznak a titkok és egy rég elfeledett csontváz végképp összezúzza Edie életét.

Hawkins tökéletes helyszínt választott ehhez a sztorihoz. Tetszett a lepukkant ház az omladozó sziklák tetején, alatta a tenger, sehol egy szomszéd. Kell ennél ideálisabb helyszín egy gyilkossági krimihez? Na ugye, hogy nem. Bár a könyv a gyilkossággal indul, apránként megismerjük a trió kapcsolatát, amivel betekintést nyerünk hármójuk mérgező barátságába. Majd látjuk milyen könnyen kártyavárként omolhat össze egyetlen holttesttel három élet.

Edie hosszú ideje sosem volt egyedül. Most az isten háta mögött ragadt egyedül és a múlt kísértetei rettegésre kényszerítik. Nem irigyeltem a csajt, de sajnálni sem tudtam. A karma mindenkit utolér... Nem vagyok Hawkins rajongó, sőt, de végre egy könyve, amire azt tudom mondani, hogy tetszett. Nem egetrengető a sztori, de elgondolkodtató és tökéletes egy estés szórakozás. Rajongóknak kötelező, de aki szereti a könnyed krimiket megspékelve egy kis önismereti kalandozással, azoknak tetszeni fog a kötet.

8665351_5.jpgKöszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A kötet a borítóképre kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

Megér egy titok egy életet?

Az elnök lánya

Most már biztosan hazaér

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes