Az elnök lánya

Könyvajánló - Bill Clinton, James Patterson: Az elnök lánya


A volt amerikai elnök lányát elrabolják - ezzel pedig nem csupán egy szülő rémálma válik valóra, hanem a nemzetbiztonság is kockán forog.




Minden elnöknek vannak rémálmai. De ez most valóra vált.

Matthew Keating, az USA korábbi elnöke, aki előzőleg haditengerészeti SEAL volt, mindig épp oly keményen és elkötelezetten védelmezte családját, mint a hazát. Most azonban támadás célpontjává válik.

Egy őrült elrabolja Keating tizenéves lányát, Melanie-t – minden szülő retteg attól, hogy ez bekövetkezhet, és egyben nemzetbiztonsági krízishelyzet alakul ki. Az egész világ valós időben követi az eseményeket, Keating pedig egyedül vág bele a küldetésbe, amely vezetőként, katonaként és apaként egyaránt próbára teszi képességeit.

 Vannak időszakok, amikor sorra nézem az akciófilmeket, főleg a kétezres évek után készülteket. Vannak köztük igazi gyöngyszemek, mint pl. a Denzel Washington-féle The Equalizer (A védelmező), vagy épp a Liam Neeson-féle Taken (Elrabolva), és a Jason Statham-féle Wrath of Man (Egy igazán dühös ember). De legnagyobb kedvenceim a Gerard Butleres Olympus Has Fallen-trilógia (Támadás a Fehér Ház ellen) és a Channing Tatumos White House Down (Az elnök végveszélyben), hogy ne említsem a Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson és Salma Hayek főszereplésével készült The Hitman's Bodyguard-sorozatot (Sokkal több mint testőr), ami már erőteljesen akcióvígjátékba csap át. Közös jellemzőjük ezeknek, hogy sokat nem kell gondolkodni rajtuk, de szórakoztatóak és rendkívül látványosak. Ha épp kedvem van akciófilmet nézni, egy-két új mellett ezek közül némelyik biztos porondra kerül.

A Night Stalkers különleges műveleti ezred Lándzsa Egy kódnevű MH–60M Black Hawk helikopterének fedélzetén a 6. SEAL-csapat parancsnoka, Nick Zeppos ránéz az órájára.

Nos, éppen egy ilyen regény Az elnök lánya, amelyet egy volt amerikai elnök, Bill Clinton, és az egyik legkeresettebb thrillerszerző, James Patterson jegyez. Sok szempontból még magával ragadóbb, mint az első regény, Az elnök eltűnt.

Gyors, pörgös, rövid fejezetekkel operáló, rendkívül látványos, és úgy képes magával sodorni, hogy abszolút kiszámítható. Pontosan azt kapod, amit vársz: néhány órányi pörgést, egy valódi politikai akcióthrillert. A lapok tele vannak politikával és ármánnyal, egyéni érdekek ütköznek törvényekkel és nemzeti érdekekkel, de még egy volt elnöknek is egy dolog a legfontosabb: a gyereke épsége. Ha pedig valaki ezt veszélyezteti, ez az igazi akcióhős mindent félredob, hogy megmentse. 

– A felelősséggel együtt jár a bocsánatkérés –


 

Sok meglepetést nem okozó kötet, de mégis működik, noha valódi amerikai sablonokból épül fel, ez a recept magával ragadja az olvasót. Gyakorlatilag egy amerikai akciófilm, amit könyvbe foglaltak. Éppen azt adja, amit várunk tőle, és ennél több nem is kell, arról nem is beszélve, hogy egy igazi fegyvermániás is megtalálhatja a számítását, mert a különféle fegyverek és gépek mindig pontos leírással szerepelnek a kötetben. A tanulsága az, hogy ne baszakodj egy amerikai exelnökkel, aki amúgy SEALes is volt.

Köszönöm a lehetőséget a 21. Százd Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.



Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes