Interaktív, hátborzongató szórakozás az igazán bátor gyerekeknek

 Könyvajánló - Magnus Myst: A kis Gonosz Könyv

"Félelem, rettegés… és rengeteg nevetés vár rád, hiszen a kis Gonosz Könyv nem tréfál! Vagy mégis?
A kis Gonosz Könyvnek van egy hatalmas álma: szeretne igazi Gonosz Könyv lenni, pontosan olyan, mint a nagyok. Ehhez pedig az Olvasók segítségére lenne szüksége - mint kísérleti nyúlra -, hogy a helyes… vagyis a gonosz útra lépjen!"

fokep_5.jpeg

Az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg Magnus Myst A kis Gonosz Könyv című extrém cuki gyerekkönyv. A történet rendkívül egyszerű: adott egy könyv, aki beszélget az olvasóval és elmeséli, hogy szeretne igazán gonosz könyvvé válni, amihez ellopott egy varázsigét. A könyvben pedig feltűnik Árnyék is, aki megpróbálja megismerni a gonoszság titkát.

Emlékeztek még a 90-es években nálunk is hódító Kaland Játék Kockázat lapozgatós játékkönyvekre? A lényegük az volt, hogy a szerzők az olvasót menet közben döntések elé állították és a válasz függvényében kellett tovább haladni a könyv különböző oldalain. Így mindenkinek kicsit másként állt össze a történet. Gyerekként imádtam, hogy "beleszólásom" volt a cselekménybe.

Pontosan erre az érzésre játszik Myst könyve is. Az ifjú olvasónak válaszolni kell a Gonosz Könyv kérdéseire, meg kell fejtenie a rejtvényeit, hogy haladhasson tovább a történetben. Persze össze-vissza lapozgatva közben. A kaland során az olvasó barátságot köt a könyvvel és több kacagtató, de azért gyerekfejjel kicsit ijesztő, izgalmas jeleneteket is tartalmazó történeteken szórakozhat.

Megismerjük a Lufilány történetét, aki a tökéletes jókislány szerepben tetszelegve úgy döntött, hogy soha többet nem böfög vagy szellent, aminek következtében egy merő gázlufivá válik, de sajnos a dolog nem boldog véggel zárul. Ettől függetlenül a gyerekek biztosan jót fognak kacagni rajta. A másik történetben pedig egy igazi bajkeverő van a középpontban, aki állandó csínytevéseivel borzolja a környezetében élők idegszálait, míg jön a végső tréfája, mellyel sikerül egész városát szappanhabbal elárasztani.

Mindegyik történet a maga humoros, igazi apróságoknak való nyelvezetével tartalmaz egy kis tanulságot is. 7-10 éves gyerekeket könnyen beszippant ez a gonosz, mégis barátságos kis könyv, melyet az illusztrációk még jobban befogadhatóvá tesznek.

Engem már a borítóval megvettek kilóra. Ez a cukin gonosz kis pofi tutira magára vonzza a gyerekek tekintetét és a legtöbb apróságban is ott lapul egy kis csínytevő, aki ezt a csintalan grimaszt látva már alig várja, hogy belemerüljön egy mókás kalandozásba a kis Gonosz Könyv társaságában.


7906714_5.jpegA kötetet az Alexandra Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Mamut a múltból

A ​kiskutya, aki töknek öltözött

Megható történet egy 12 éves lányról és egy ódon ház titkairól

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes