Megható történet egy 12 éves lányról és egy ódon ház titkairól

Könyvajánló - Ruff Orsolya: Volt egy ház

Adott egy vadregényes kerttel, rejtélyekkel és titkokkal övezett ódon ház, melyben a tizenkét éves Emma nyomozásba kezd, hogy megismerje családja és új otthona történetét. Olvasmányos, cselekményes, szerethető és megható történet jelen és múlt titkaival.

246745308_10158848919334608_636806593652569445_n.png

Ruff Orsolya Volt egy ház című regénye garantáltan leveszi a lábáról a 10-12 éves korosztályt. A kötet a Manó Könyvek égisze alatt jelent meg az Új Kedvencek sorozatban. Szerethető szereplők, melyek részei egy olvasmányos, izgalmas, érdekes történetnek családi örökségről, gyászról, újrakezdésről. A regény pedig tökéletes egészet alkot Láng Anna letisztult, szép illusztrációival.

A történet főszereplője Emma, aki tizenkét éves és élete teljesen megváltozott a tragédia után, hogy elvesztette édesanyját. Megmaradt kis csonka családjával együtt nagyanyja ódon házába költöznek. A regény során Emma felfedezi a ház minden zegét-zugát és az ifjú olvasók együtt élhetik át ezt a kalandot, miközben rejtélyek és titkok nyomába eredünk.

Emmát magával ragadja a ház. A sárkányos kandalló, a faragott lépcső, a különféle művészeti alkotások, a rejtélyes padlás, a vadregényes kert. Mind olyasmi, amiben könnyű elveszni és szépséget, izgalmat találni. A ház felfedezését csak még érdekesebbé teszi, amikor talál egy piciny kulcsot és elhatározza, hogy megtalálja mit nyit. Ebben segítségére lesz a Félix, a szomszéd kissrác, aki ráadásul a rejtélyek, kódok mestere.

Sorban történnek a furcsaságok. Felbukkan egy titokzatos jel a kert diófájában, majd érkezik egy különös, baljós kinézetű idegen, a Kalóz. A kislány a ház felfedezése közben a családja történetét is egyre jobban megismeri és rájön, hogy nagyinak bizony vannak titkai. És ezek a titkok a ház és az egykori lakók történeteit mesélik el. A megszerzett tudás nem mindig okoz felhőtlen örömet, akadnak fájdalmas, mégis megható és felemelő történetek a múltból.

Az egész regény, mintha egy kirakós lenne, melynek darabjait valaki szétszórta ebben a korosodó házban és Emmának nincs más dolga, mint megtalálni ezeket. Apránként fedi fel a múlt eseményeit, miközben rejtett szobákra, régi naplókra, levelekre bukkan. Mi pedig kapunk egy-egy szeletet ezekből és Emmával együtt ébredünk rá, hogy a történelem legsötétebb napjain is voltak hősök, akik közül néhányan hétköznapi embereknek tűnnek.

Ruff Orsolya zseniálisan rakta össze ezt a könyvet. A történelem legsötétebb korszakába repíti el az olvasót, de sikerül úgy átadni a gyerekeknek fontos tanulságokat a Vészkorszakból, hogy egy szép, megható történet kerekedjen belőle. Külön örültem neki, hogy a szerző egy valós személy inspirálta karaktert is tett a történetbe. Az egyik szereplőn keresztül megemlékezett Karig Sáráról, aki a második világháború idején saját életét kockáztatva segédkezett üldözött zsidó családok gyermekeinek megmentésében.

A kötet lapjain egy súlyos tragédiát megélt családot ismerünk meg, akik próbálják helyrerakni az életüket és megtanulni együtt élni ezzel az új helyzettel. A gyász és az újrakezdés nehéz idejében az ódon ház érkezik Emma segítségére. Titkaival segít kislánynak a lelki sebei gyógyulásában. Szép és nagyon szerethető történet, ami tökéletes ajándék lehet bármelyik gyerek számára.

139493532.jpegKöszönjük, Manó Könyvek!

A kötetet a borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Főkép: fb.com/manokonyvek

Egy kalandos meseregény Varázsföldéről

Könnyed, szórakoztató sorozat tiniknek

Az éjszakai vonat titka: egy kicsi lány egy nagy kalandban

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes