Könnyed, szórakoztató sorozat tiniknek

Könyvajánló - Balázsy Panna: Csendháborítás

"Helló csajok! Összebarátkoztam az új szomszédainkkal és hamarosan nyári karácsonyi bulit tartunk a frissen felújított lakásukban! Meghívtam a legjobb barátnőimet, és remélem, mindenkit elengednek a szülők... A nővérem mostanában sokat mereng, ennek köze lehet a szomszédban lakó helyes sráchoz, aki barista. Elég ügyes, már lecsekkoltuk a közeli kávézóban, ahol dolgozik. Most rohanok bikinit venni, mert nemsokára egy görög tengerparton süttetem magam. Én vagyok a szerencse lánya! Sállálálálálálálá"

Milyen egy átlagos tinédzser élete? Kb olyan, mint Balázsy Panna Szandra és a csajok sorozatának főhősei. Megérkezett a sorozat harmadik része Csendháborítás címen. Ebben a kötetben is Szandra és családja, valamint barátai mindennapjaiból kapunk apró szeleteket. A Manó Könyvek egy újabb izgalmas kötetet hozott a fiatal olvasóknak.

Van itt minden, amivel egy tini képes azonosulni. Szívás péntek 13-án, amikor otthon marad a kulcs, lekésed a röpdogát, mindezt megspékeled egy jó kis lázas betegséggel. Mondjuk egy ilyen naphoz nem kell szerintem feltétlenül babonásnak lenni, jönnek ezek maguktól is bármikor. Aztán ki ne szívott volna még a fogorvosnál vagy nézte volna végig valamelyik szülő szenvedést egy fájós fog miatt?

Aztán van egy kis problémázás a megfelelő sport kiválasztásával, megismerjük az irtó dögös sportolósrácot, akitől még a székkel is felborulnak a csajok. Közben Szandráék házába új lakók költöznek, egy korabeli csajszi, Lotti és a bátyja, akiért Szonja egyből odáig lesz.

Helyet kapott a kötetben a mai gyerekek mindennapjaiba beépülő közösségi média, a chatelés, az insta-celebek követése és kibeszélése. Aztán jön a nagy ötlet: az új szomszédban rendezzenek egy házavató partit. Szerelem, álmok, egy kis testvérek közötti rivalizálás és izgalmas utazás Görögországba.

Ez egy olyan sorozat, melynek szereplőivel könnyen azonosulni tud egy a tízes évei elején járó gyerek. Ott vannak az apró, sokszor nevetségesnek tűnő problémák, melyek annyi idősen még a világvégét jelentik. Aztán a barátnők, akikkel persze mindent alaposan ki lehet dumálni, legyen az iskolai malőr vagy épp a helyes barista, akibe a tesó belezúgott. Egy külföldi nyaralás is teljesen másként fest gyerekként, mint azt egy felnőtt képzeli. Ráadásul kapunk egy kis ízelítőt Rodosz varázslatos világából is.

A szerző könnyed, szórakoztató nyelvezettel ír, humorosan tálalja a fiatalok mindennapjait és olyan eseményekről ír, amelyekkel szinte mindenki találkozott ennyi idősen, ezért az olvasók is könnyen tudnak azonosulni a szereplőkkel. Olvasva a csajok esetlenségét, bakijait, már a saját ballépésein is könnyebben tud nevetni.

139482479.jpgFelkeltettem az érdeklődésed? A kötet kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

A kötetet a Manó Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Kövess minket a Facebookon is! 

Az éjszakai vonat titka: egy kicsi lány egy nagy kalandban

Az önbizalom kódja lányoknak

 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes