Robert Iger felépítette a Walt Disneyből a világ legvarázslatosabb cégét

Könyvajánló - Robert Iger: Hullámvasút ​egy életen át

Robert Iger, a Disney vezérigazgatója megújította a világ legszeretettebb cégét. Hullámvasút egy életen át című könyvében pedig megtudjuk mit, miért és hogyan tett. Hogyan lehet életre kelteni a varázslatot?

A 21. Század Kiadó nem először hozza el a magyar olvasóknak tehetséges üzletemberek könyvét. Ezúttal Robert Iger kiváló írását vehetjük a kezünkbe Hullámvasút egy életen át címen. Ebben a könyvben Iger mesél útjáról a tévés munkától a Walt Disney vezetéséig, miközben sorra veszi azokat az erényeket, amelyek elengedhetetlenek, hogy valaki jó vezetővé váljon és sikerre vigye a vállalkozását.

A Disney vezérigazgatójaként a világ egyik legismertebb, legszeretettebb cégét kellett úgy megreformálnia, hogy az újra a csúcson legyen, miközben a dolgozók és a rajongók igényeire is figyelnie kellett. Tizenöt évvel ezelőtt a konkurencia feladta a leckét a Disneynek. A mérhetetlen technológiai fejlődés és a folyamatosan változó igények feladták a leckét a kiváló üzletembernek, aki tudta, hogy a sikerhez meg kell nyernie a nemzetközi piacokat, méghozzá úgy, hogy technológiailag és művészileg és a minőség jegyében kell eljárni.

A világ egyik legsikeresebb vezérigazgatójának tartott Iger bevezet minket ebbe a páratlan médiabirodalomba és megmutatja, milyen kihívásokkal kell szembenézni ahhoz, hogy kitermelje azt a rengeteg pénzt, amit beleölnek egy-egy filmbe.

Ma már szinte alig emlékszünk arra a világra, amikor csak a tévé és a magazinok, újságok reklámai jelentették az egyetlen kapcsolatot a nézőkkel. Iger könyvéből kapunk egy kis betekintést ezekből az időkből is, amikor még az ABC-nél dolgozott, amely '96-ban felvásárolta a Disneyt. Megtudjuk milyen kemény munka kellett ahhoz, hogy húsz év alatt feltornázza magát a társaságnál a ranglétrán egészen a Disney egyik vezetőségi székéig, majd néhány év és ő lett a Walt Disney International elnöke.

Külön pirospont a szerzőnek, hogy nemcsak a sikerekről olvashatunk, hanem olyan helyzetekről is, amikor rossz döntést hozott, tévesen mért fel egy-egy szituációt. Rájött arra, hogy radikális változásokra van szükség, ha tartani akarják a lépést a versenytársakkal. De nemcsak rájött, hanem azt is kitalálta, hogy miként lehet ezeket tető alá hozni.

Olvashatunk arról is, hogy mikor, milyen kockázatokat vállalt és arról is, hogy alakult a Pixar és a Marvel felvásárlása. Aki szokott külföldi híreket olvasni a filmek világáról, annak nem újdonság, hogy a Disney és a Pixar együttműködése komoly kihívást, ellenségeskedést okozott Iger elnöksége előtt. Neki aztán mégis sikerült tető alá hozni az üzletet. Ehhez csak annyi kellett, hogy tisztelettel kezelte a céget, tudtukra adta, hogy célja egy olyan vállalat létrehozása, ahol törekednek a sokszínűségre és a demokratikus berendezkedésre, ahol a döntések nem a fejük felett születnek, hanem helyi vezetők irányíthatnak. Ez a hozzáállás nyert a Pixarnál és a Marvelnél is.

Imádtam Robert Iger stílusát. Tartalmas, lényegre törő, racionális, de mégsem száraz, hanem kifejezetten olvasmányos. Egy jó mentor, akitől igazi kulisszatitkokat tudhatunk meg a napjaink nagy kasszasikerei mögött álló birodalomról és a közel ötven évvel ezelőtti tévés világba is kapunk betekintést. Iger elmeséli az elmúlt ötven évben bejárt karrierútját. Kicsit hiányoltam, hogy a magánélete is szóba kerüljön, hogy teljesebb képet kaphassak az emberről. Időnként említés szinten felbukkannak ugyan a gyerekei, házassága, válása, de szívesen olvastam volna még arról, hogy miként lehet egy ilyen tekintélyes és rendkívül munkaigényes karriert összeegyeztetni a magánélettel.

Kíváncsisága, optimizmusa, kitartása, céltudata, kockázatvállalása és innovatív vezetői stílusa mind benne van a kötetben. Megismerhetünk egy kiemelkedő karriert, ahol egy kiváló, példaértékű és motiváló életet élő ember csúcsra jutásából tanulhatunk, aki kőkemény munkával, folyamatos tanulással, fejlődéssel végigjárta a szamárlétra minden fokát és felért a csúcsra.

1936898.jpgKöszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak!

A kötet elérhető kedvezményes áron a borítóra kattintva.

Érdemes megnézni a 21. Század oldalán a könyvcsomagokat is, ugyanis nagyon szuper irodalmi- és a KULT-könyvcsomagok is vannak kedvezményes áron, olyan kötetekkel, amiket nem érdemes kihagyni. :)

Kövess minket Facebookon!

Egyedül az Antarktiszon: Nincs lehetetlen!

LeBron James: sztárkosaras ​és üzleti mogul

Bill Campbell vezetési taktikái a Szilícium-völgyből

Gates, Grove és Jobs öt örök érvényű leckéje egy sikeres vállalkozás felépítéséhez 

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes