Nézz szembe a démonoddal – vagy etesd rendesen!

Könyvajánló - Leigh Bardugo: King of Scars - A sebhelyes cár (Grisaverzum)

„A történet a múlt és a jövő metszéspontjában játszódik, és arról a hajnali
álmatlanság során jelentkező felismerésről szól, hogy amitől a legjobban félsz,
valószínűleg pont arra van a legnagyobb szükséged.” – Washington Post

fokep_149.jpg

Leigh Bardugo ifjúsági fantasyjaival sokak szívébe belopta magát és Hollywood sem tétlenkedett, Grisa trilógiája alapján készült sorozat nagy sikerrel fut a Netflixen. Legújabb sorozatában újra elrepíti az olvasókat a grisák világába.

A sebhelyes cár című sorozat nyitányában három évvel vagyunk a háború után és a fiatal cár, Nyikolaj Lancov körül forognak főként az események. Az Árnyzóna eltűnése után korántsem volt béke Ravkában. A cár feladata, hogy erőssé és stabillá tegye a birodalmat, miközben megvédik a grisákat az őket körülvevő fenyegetéstől. Ehhez pénzre és szövetségesekre van szüksége.

5fcd36_31cf78661d7a4803ae51f73156b8f5b8_mv2.webp

Dolgát tovább nehezíti, hogy a véres polgárháború súlyos sebet ejtett rajta, hatalmas titkot őriz, melyet csak néhányan ismernek körülötte. Az Éjúr egy olyan varázslata gyötri, amitől szinte kontrollálhatatlan szörnyeteggé válik. A kitörni készülő szörny pedig egyre csak növekszik és ez a titok nemcsak a cár vesztét okozhatja, hanem egész Ravka jövőjét veszélyezteti.

A különböző karakterek narrációi alapján szépen épül a történet, bár az én ízlésemnek kicsit vontatott volt az első harmada a kötetnek. Mindig történik valami, de sok volt nekem az üres körítés. Aki ismeri az alap trilógiát, akkor ismerősek lesznek neki a főhősök. És jobb előre felkészülni, találkozni spoilerrel a Hat varjú sorozatra vonatkozóan is.

Láthatjuk, ahogy Zója tűzön-vízen át kitart Nyikolaj mellett és segíti, amiben tudja, miközben igyekeznek kiutat találni a cárnak, mielőtt elnyeli a sötétség. Nyina, Zója és Nyikolaj is bőven kap teret, ismerkedünk a múltjukkal, a jelenükkel és bár Nyikolaj a címadó főszereplő, mégis úgy éreztem, hogy sokkal mozgalmasabbak, érdekesebbek voltak Nyina fejezetei.

Zója Nyikolaj megmentésén fáradozik, Nyikolaj a birodalmat és saját magát, közben pedig Nyina küldetése, hogy grisákat csempésszen, mentsen meg az üldözőiktől Fjerdából.

Érdekes világ, szerethető karakterek, politikai csatározások, szentek, babonák, rengeteg érzelem, titkok és a grisák erejéről, fejlődéséről is kaptunk pár izgalmas információt. Apránként szépen egyre több információt kapunk az univerzumról a szerzőtől. Bár nem győzött meg teljesen a kötet, várom a folytatást, okos volt a szerző, mert jó kis függővéget adott a sztorinak.

10721_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A regény a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron. Gyönyörű éldekorált kiadásban is kapható!

Kövess bennünket Facebookon!

A hold vonzása

Acél és Lazurit

Winterwood - Mit rejt a Fonákerdő?

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes