Megnyílik a sír...

Könyvajánló - Tamsyn Muir: Nona, ​a Kilencedik (Lezárt sír 3.)

"Nona városa ostrom alatt áll.
A zombik visszatérnek.
De neki mindennél fontosabb a szülinapi zsúrja."

nona-the-ninth-cover-crop.jpg

Tamsyn Muir Lezárt sír sorozata igazi ínyenc a dark fantasy rajongóinak. Izgalmas világ, érdekes karakterek, nekromanták, ármányok, borzongás és klassz sztori. A borítót pedig már korábban is agyon dícsértem, még mindig imádom minden négyzetcentijét. Na, de mi is ez a sorozat? Ha nem ismered, kattints a címre, hogy lásd honnan is indult ez a félelmetes történet.

Gideon, ​a Kilencedik / Harrow, ​a Kilencedik

Ezúttal is kaptunk egy nagyon összetett sztorit, most Nona városába nyerünk betekintést az ő szemén át. Megtudjuk, hogy fél évvel ezelőtt tért magához egy számára idegen testben, de nincsenek emlékei a múltjáról. Álmában vissza-visszatér egy vörös hajú lány arcán egy festett koponyával. Minden porcikája azt súgja, hogy jó helyen van, maradni akar ebben az új életben, de attól fél, hogy az út hamarosan véget ér és vissza kell adnia jogos birtokosának.

Kalandos utazásán megismerjük Camillát, Palamedest és Pyrrhát, akik igyekeznek megfejteni Nona jelenét és múltját. Nonának különleges képessége van, nekromanta mágia, amit nem képes használni, de egyesek nagyon szeretnék felhasználni, hogy legyőzzék a Halhatatlan Császárt és megszaduljanak a Kilenc Háztól.

Nona élvezi az ajándékot, amit kapott. Szerettei veszik körbe, élvezi a szabadságot, a munkáját, a tengerparti sétákat. Mindent ki akar próbálni, ami a normális élet része, de egy dark fantasyban ritkán adatik meg a kellemes élet. Egy ragyogó kék gömb jelenik meg az égen azt sugallva, hogy veszedelmes, titokzatos vég vár a bolygó lakóira. Ha pedig ez nem elég, még a császári erők is jönne, hogy elejét vegyék a lázadás kiteljesedésének, miközben fejezetről fejezetre látjuk a visszaszámlálást és várjuk, hogy megnyíljon a sír...

Minden kötetben teljesen más stílusú narrátort kaptunk a szerzőtől, miközben egy háborúból menekültek által felhúzott város, ahol lázadók és utcai bandák igyekeznek kontrollálni mindent. Nona kissé nonszensz új kezdete bár fura, mégis jól illeszkedik ebbe a világba. Gyermeki ártatlansága pedig izgalmas kontraszt Harrow zaklatott elméjében. 

Tamsyn Muirt még mindig jó írónak tartom, annak ellenére, hogy van még mit csiszolni a képességein, a világépítésen, de a karakterek ezúttal kifejezetten szerethető figurára sikerültek. Ez a kötet is szórakoztató volt és kíváncsian várom, hogy mit hoz majd a saga folytatása.

4076678_big.jpgKöszönjük, Fumax Kiadó!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a borítóképre kattintva a kiadó oldalán.

Kövess minket Facebookon!

A révész

Az istenek éhsége

Boszorkánykirály

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes