Boszorkánykirály

Könyvajánló - Martha Wells: Boszorkánykirály

Zárd az évet egy összetett, érdekes fantasyval! 

Martha Wells rengeteg rajongót szerzett magának Az Öldöklő-naplók című sorozatával. Többek között engem is megnyert magának azzal a sci-fi sztorival. Őrületesen jó, humoros, izgalmas, ha nem ismered a sorozatot, akkor ez olyan must have, szóval muszáj kategória. Letehetetlen! Egy kis ízelítő a nyitóepizódról:

Kritikus rendszerhiba

Mindig izgalmas úgy kezemben venni egy könyvet, hogy tudom a szerző ütős sci-fi műfajban. De vajon mit kezd a fantasy-val? A Boszorkánykirály című írás egy önálló regény, ahol megismerkedünk a Boszorkánykirállyal, akit épp meggyilkoltak. Úgy néz ki Kai nem a könnyen pusztítható kategória, ugyanis elméje egy mágikus csapdába rekedve ugyan, de túlélte.

A regény úgy indul, hogy Kai egy nyirkos börtönben tér magához. Nem érti mi történt és hogy került oda. Két idősíkban ugrálva rakjuk össze vele együtt az eseményeket, miszerint egy nem túl tehetséges mágus Kai varázserejére pályázott, végül kiengedte a fogságból, hogy aztán végignézzük, ahogy démonként gazdatesteket használva igyekszik felgöngyölíteni a múltját és rájönni, hogy ki árulta el.

Hamar azon kaptam magam, hogy megkedveltem Kai-t, aki aztán egy fura kis baráti-családi csoportot gyűjt maga mellé. Szuper volt ezzel a szedett-vedett bandával felfedezni Wells világát. Őszintén, remélem, hogy nem engedi el teljesen ezt a világot és találkozunk még a szereplőkkel, mert jobb lett volna őket kicsit mélyebben megismerni.

Olvasás közben kérdések tömkelege vár megválaszolásra, mert mi is Kai-t kísérve ismerjük meg a világot, amelyben járunk. Nem is akármilyen világot. A szerző pazar a részletgazdag és érdekes világépítésben. Bár a sztori kicsit lassan halad időnként, én így is élveztem, de nem javaslom, hogy bárki fáradtan olvassa, mert azért ott kell lenni fejben, hogy összeálljon a kirakós minden elszórt darabja.

Mindenképpen ajánlom az elvont fantasyk kedvelőinek, mert a végeredmény egy jó kis akciókkal, némi humorral vegyített véres, lassan csordogáló fantasy, ahol Kai, a démon boszorkánykirály harcol a hatalmak ellen.

A kiadó honlapján bele is olvashaszt a linkre kattintva: Boszorkánykirály beleolvasó!

4136811_big.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük Fumax Kiadó!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess minket a Facebookon is!

Egy ember története, aki megbékél élettel és halállal

A pária

Az emlékezet gyermekei

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes