Az istenek éhsége

 Könyvajánló - John Gwynne: Az istenek éhsége (Véresküdtek sagája)

Lik-Rífa, a legendák kegyetlen sárkányistene kiszabadult örök időkre szánt börtönéből, és minden szárnycsapásával egy új, vérben ázó korszak felé száguld.
Orka nem adja fel, tovább kutatja elrabolt fia nyomait, míg a Véresküdtek délre sietnek, hogy megmentsék egy tagjukat, Varg pedig végre elérkezettnek látja az időt a bosszúra.
Elvar megesküdött, hogy kiment egy foglyot Lik-Rífa és sárkányvérű imádóinak markából, de a sárkányisten ellen a Véresküdtek és az ádáz-had egyesített ereje sem lenne elegendő.
Ezért mindnyájuk egyetlen reménye a tiltott mágia könyve, benne egy leláncolt isten őrült igéje, amelynek hatalmában áll feltámasztani a halálból Ulfrirt, a farkasistent… és ezzel egy az egész világot alapjaiban megrengető csatát előidézni.

A többszörösen díjnyertes John Gwynne viking ihletésű, harcban és kalandban bővelkedő fantasy története, a Véresküdtek sagája folytatódik!




— Most nincs időnk kényelmesen elüldögélni és sagameséket hallgatni, Semmi-Esze – mondta Svik, vállon veregetve Vargot. – Most annak jött el az ideje, hogy megírjunk egy sagamesét.

A saga folyik tovább, ismét kapunk egy hatalmas szeletet az északi istenségeken alapuló egyedi, Gwynne által felépített világból, és az új nézőpontkaraktereknek köszönhetően immár jól belátjuk mindkét oldalt, a "jót" és a "rosszat" is - és egyik sem fekete és fehér. 

Imádtam Biórr és Gudvarr részeit, főleg azért, mert elég komoly bepillantást engedtek a másik oldal működésébe és az ott folyó dolgokba. Rengeteg karaktert mozgat a történet, és rengeteg vér folyik, miközben szorul a hurok a főhősök körül, egyre kevesebb idejük van, és egyre nagyobb energiák mozognak már nem is annyira a háttérben. Lik-Rífa szabadulása után kevés az esély, muszáj feléleszteniük Ulfrirt, a hatalmas farkasistent... de ha ők ketten összecsapnak, mi marad a világból?

Egyikünk sem harcosnak született – motyogta Orka. – A világ az, ami harcossá tesz minket.

Mindegyik hőst mozgatja a bosszú, mindenki üldöz valakit vagy valakiket, hogy korábbi sérelmeket megtoroljon, és ők várhatóan a harmadik részben össze is futnak, miközben a régmúlt hatalmas istenei is összecsapnak. Patakzik a vér, ömlenek a belek, bosszú bosszút szül, egy elképesztően kemény, kegyetlen világ tárul elénk rengeteg csatával, tengeri harcokkal. Igazi több szálon futó viking-fantasy, a legjobb fajtából, és John Gwynne nem csak érzékletesen írja le a harcokat és mutatja be ezt a vérben ázott világot, de érdekes karaktereket is épít fel, akik közül nincs, aki közömbös lenne az olvasó számára. Átérezzük a fájdalmukat, tudunk azonosulni a céljaikkal - vagy épp nem, de ilyen is kell, és ezek a karakterek élnek, fejlődnek és változnak, még ezen a vérzivataros, különös istenek által uralt földön is. De még így is átjárja a kötetet a könnyed, néhol kissé morbid humor, ami jó mederbe tereli a felgyülemlett feszültséget.



– Attól, hogy aggodalmaskodsz valami miatt, még nem kerül rá sor hamarabb.

John Gwynne 1968-ban született Szingapúrban, brit állampolgárként. A Véresküdtek sagája c. sorozata az első, amely magyar nyelven is megjelent, az első kötet Galamb Zoltán, a második Szujer Orsolya fordításában.

 Köszönöm a lehetőséget a Fumax Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.


Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes