Egy ütős dark fantasy, ahol a szörnyek az emberek lelkére pályáznak

Könyvajánló - Christopher Buehlman: Két ​tűz között

Egy sötét fantasy, melyben angyalok, démonok, szörnyek, szentek, feltámasztott holtak és egy háború az emberek lelkéért, miközben a pestis is tizedeli a lakosságot. De vajon a pokol ura kerül ki győztesen az emberek, az angyalok és Lucifer seregének harcából?

298.jpg

Az Agave Könyvek égisze alatt egy igazán érdekes kötet láttot napvilágot, nevezetesen Christopher Buehlman Két ​tűz között című regénye, ami a horror és a fantasy szerelemgyereke a lovagok korából. És most tuti páran felhúzták a szemöldöküket, pedig tényleg így van és az eredmény nem is sikerült rosszul.

A 14. század derekán járunk, dúl a pestis és közben még a fekete halálnál is veszélyesebb ellenféllel kell az emberiségnek megküzdenie. Sötét világ, jó karakterek, néhány nagyon ütős, véres jelenet, középpontban a hit és vallás, miközben az emberek világát bukott angyalok démonokkal karöltve próbálnak leigázni Luciferrel az élükön.

Főszereplőnk Thomas, az antihős, a kegyvesztett lovag, aki találkozik a fekete halál egy árvájával egy kihalt faluban. A lány mindenféle zagyvaságnak tűnő dolgot hord össze neki Isten angyalairól, halottakkal való diskurzusokról és arról, hogy küldetése van, amiben Thomasnak kell őt segítenie.

A szerző kicsit elvont humora nálam nyert, jó kis egyensúlyt adott az amúgy sötét regényben, mert ez a fura páros el is indul Avignonba, hogy megmentse a világot a pusztulástól, később pedig kis csapatuk tovább bővül, ezzel is színesítve tovább a sztorit. A remény és a hit száll szembe a végtelennek tűnő gonosz seregekkel. Sima ügy, nem? Na jó, nem, de valakinek merésznek kell lennie és a szerző jó kis csattanós végkifejlettel örvendezteti meg az olvasókat.

Tetszett ez a kötet. A sztori jó, a világépítés parádés, a karakterek mind jól felépítettek, szép számmal akadtak meglepő fordulatok és a temérdek sötétség, vér, gonoszság mellett apró fénypontokként megmutatkoznak a világ és az emberek jó pillanatai is.

A maga apró kis hibái ellenére is vitt előre a sztori, élvezettel olvastam ezt a könyvet és eddig kimaradt nálam, de most felkerült a radaromra és biztosan elfogom olvasni a szerző A fekete tolvaj című könyvét is, amiről szerkesztőtársam, Carbonari írt ajánlót. A dark fantasy rajongói szerintem szeretni fogják a kötetet.

christopher_buehlman_ket_tuz_kozott_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget az Agave Könyveknek!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

A fekete nyelvű tolvaj

Hétköznapi szörnyetegek

Állati gonosz

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes