A Leviatán

Könyvajánló - Rosie Andrews: A Leviatán

A KULT sorozat újabb kiváló írása A Leviatán, amelyben a történelmi rejtély, misztikus, horror és fantasy alkot tökéletes elegyet.

leviatan_4.png

A 21. Század Kiadó KULT sorozatában rengeteg szuper könyv kapott helyet. Így került a kezembe Rosie Andrews A Leviatán című kötete is, melynél már a borító is megvett kilóra. Meseszép borító, ígéretes fülszöveg, egy kiemelkedő kötetekben bővelkedő sorozat, kell ennél több? Ugye, hogy nem.

A szerző elrepíti az olvasókat a 17. századi angol polgárháború kezdetére, amikor is a narrátorunk, Thomas, akinek arra a hírre kell hazatérnie, hogy a 16 éves húga azt állítja az új szolgálójuk egy szörnyeteg, akitől meg kell őket menteni.

Thomas hazatér, apja szélütést kapott, amitől szinte cselekvőképtelenné vált, az állataik mind elhullottak, a szolgálólány, Chrissa pedig letartóztatás alatt áll boszorkányság vádja miatt. Ha ez még nem lenne elég meghökkentő lista, már itt is a következő csavar: a tárgyalást elhalasztják, mert azt állítja, hogy Thomasék apjától terhes.

Sokan nem hittek a boszorkányságban, Thomas is szkeptikus, igyekszik kibogozni, hogy mi is történt, amikor gyanús haláleset történik Chrissa cellájában. Kutatásai elviszik egészen a tengerig, babonák, furcsaságok, sőt még egy sötét titok is a felszínre kerül.

Mi, olvasóként itt kapunk egy kis extrát a fiatal Thomashoz képest, mert nekünk évtizedekkel később meséli el, hogy mi is történt vele, miközben megtudjuk, hogy a padlásán fogvatartott nő a mai napig rettegéssel tölti el...

A szerző megfelelő ritmusban, jó nyelvezettel, helyleírásokkal igyekszik elvarázsolni az olvasót abba a korba. A polgárháború csak a háttérben mocorog, de lejön a lapokról, hogy ismeri az érát és abszolút jól adja vissza a kor hangulatát.

8502357_5.jpgA könyvet a 21. Század Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, amelyet itt is köszönünk!

Többet szeretnél megtudni a könyvről?

Kattints a képre és rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!

Kövess minket a Facebook-on is!

Egy hadifogoly, aki ezreknek adott reményt

A virágokat ne felejtsd

Alvilági ​becsület, a nagysikerű Harlemi kavarás című kötet folytatása

Holnap ilyenkor

A ​bálnacsont színház

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes