Túl a varázslaton

Könyvajánló - Tom Felton: Túl a varázslaton - Egy mardekáros vallomásai

Fedezd fel, mi rejtőzik a varázslat függönye mögött Tom Felton Túl a varázslaton című lenyűgöző önéletrajzi kötetében, mely betekintést nyújt a Harry Potter filmek egyik legikonikusabb szereplőjének, Draco Malfoynak az alakítója által megtapasztalt világba.

Ebben a kötetben Tom Felton nem csupán a reflektorfénybe, hanem a kulisszák mögé is elkalauzol minket, ahol az igazi varázslat történik - a barátságok, a kihívások és a személyes növekedés terepén.

Megismerhetjük azt a különleges utazást, melyet a fiatal színész tett meg az első forgatástól egészen a stúdiók mögötti életig. Megmutatja, bemutatja, hogy milyen volt nőni, tanulni, fejlődni és formálódni a világ egyik legnagyobb filmsikerének árnyékában. A kötetből süt az őszinteség, rengeteg személyes történetet ismerünk meg és a sorozat rajongóinak legnagyobb örömére, számos érdekesség és kulisszatitok várja a Harry Potter rajongókat.

A nagy népszerűségnek nem csak pozitívumai vannak, főleg, amikor valaki ennyire fiatalon egy ilyan nagy jelentőségű, hatalmas felhajtással körülvett produkcióba cseppen. Őszintén mesél arról, hogy ez milyen hatással volt az életére és milyen volt ilyen hatalmas nyilvánosság előtt felnőni. Azért, ha valaki tizenkét évesen egyik napról a másikra válik világszerte ismertté, az hatalmas kihívások elé állítja az embert.

Mesél a gyerekkoráról, családjáról, a szárnypróbálgató szerepekről, reklámfilmekről és már az elején szimpatikus volt, hogy milyen nyíltan felvállalta súlyos baklövéseit is. És később is, nem csupán a pozitív emlékeket, élményeket, érzéseket osztja meg az olvasókkal, hanem a hírnév negatív hatásairól is ír. Egy igazán megindító történetet kap az olvasó a felnőtté válásról, a hírnév rendkívül bonyolult világáról, a belső harcokról és önmagunk felfedezéséről.

Érdekes volt betekinteni az életébe. Látni, hogy miként igyekezett a hétköznapi gyerekek életét is élni a sztárság mellett, de olyan kellemetlenségeket is említ, mint például a hajfestés. Kifejezetten jót tett a könyvnek és ebben hatalmas szerepe van Pétersz Tamásnak, a fordítónak is, hogy rendkívül olvasmányosra sikerült. Senki nem számítson egy száraz önéletrajzi kötetre, jó pár sztorin hatalmasakat nevettem.

Nyolc film, több mint egy évtizedes munka, számos barátság, rengeteg jó kis történet, hangulatos nosztalgiázások sorozata. Nagyon jó Felton stílusa és a humora is süt a kötetből. És a barátságok közül talán a legismertebb Emma Watsonnal kialakult szoros kapcsolata, aminek ékes bizonyítéka, hogy a kötet előszavát a színésznő jegyzi.

"Ugye, mindannyiunknak van olyasvalaki az életében, aki mellett úgy érezzük, láthatóvá válunk? Olyasvalaki, aki valamilyen módon tanúja mindennek, ami velünk történik? Olyasvalaki, aki tudja – tényleg tudja –, mi zajlik körülöttünk, és min megyünk keresztül, anélkül, hogy mondanunk kellene bármit is?
Számomra ez a valaki Tom Felton." - Részlet Emma Watson Előszavából

Egy ilyen nagy hírnevet hozó projekt után érthetően kicsit elveszettnek érezte magát. Miután véget ért a filmsorozat, fogalma nem volt, hogy most miként kéne továbbmenni. Akar-e ő egyáltalán színész lenni? A kétségek, a jövö bizonytalansága, a hatalmas nyomás elsodorta rossz irányba. Szomorú volt olvasni ezekről a nehéz időszakairól, a mentális betegéséről, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg erő kellett hozzá, hogy kimásszon a gödörből és utána őszintén írjon róla.

A történeteket pedig tökéletesen egészítik ki a fényképek. Az utolsó fejezetek után csak drukkolni tudok neki, hogy a jó úton tudjon maradni és megtalálja a helyét a világban és igazán sikeres és boldog életet élhessen bármiben is találja meg a célt az életében.

Ez a kötet nemcsak a Harry Potter-univerzum rajongóinak ajánlott, hanem bárki számára, aki a színészet kulisszatitkaiba szeretne egy kis betekintést vagy egy szórakoztató, inspiráló életutat szeretne megismerni, amely megtanítja, hogy a valódi bátorság abban rejlik, hogy szembenézünk önmagunkkal és a világgal, amiben élünk.

Kövesd Tom Felton utazását, és fedezd fel a varázslat valódi erejét - az emberi szívben és lélekben rejlőt, mely minden varázspálca erejénél hatalmasabb!

tul-a-varazslaton-b1-72dpi.jpgKöszönöm a lehetőséget a HVG Könyveknek!

A kötet a borítóképre kattintva elérhető kedvezményes áron a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

Főkép: twitter.com/TomFelton

Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből

Harry Potter társasjáték a fa alatt - Roxforti csata

Harry Potter világának legendás mesekönyve

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes