A saját érdekedben

 Könyvajánló - Samantha Downing: A saját érdekedben

Teddy ​Crutcher elkötelezett oktatója a neves Belmont Akadémiának. Ugyan szigorú, de mindig következetes, és kizárólag diákjai érdekeit tartja szem előtt. Nem véletlenül nyerte el az Év Tanára-díjat sem. Ám Teddy szemlélete némileg eltér a megszokottól, különösen a tekintetben, hogy mit lehet, és mit szükséges megtenni, hogy tanulóit a helyes útra terelje. Teddynek ugyanígy megvan a maga nézőpontja arról is, miként kellene működnie a tanári karnak, és a maga részéről készen áll rá, hogy a legteljesebb titokban, a saját akarata szerint formálja át hőn szeretett iskolája sok évtizedes tradícióit.

Amikor egy napon Teddy egyik diákjának édesanyja holtan rogy össze egy iskolai ünnepségen, kezdetben senki sem gyanakszik, ám a jelek egyre inkább afelé mutatnak, hogy a munkaközösség elnökének halála nem szerencsétlen véletlen volt csupán, az események pedig olyan titkokat csalnak a felszínre, melyek végleg felborítják az iskola és az egész város életét.




Samantha Downing 2019-ben robbant be a köztudatba Elbűvölő feleségem című regényével, melyben mesteri thrillert szőtt a házastársi viszony nehézségei köré. A saját érdekedben az iskolai közösségek olykor viszontagságos működésébe enged betekintést, ahol sokszor csupán egy szikra kell, hogy lángra lobbanjanak a lappangó indulatok.

A történet egy jó nevű magániskolában játszódik, ahol tehetős szülők gyerekei próbálnka megtenni mindent, hogy a nevükre ne hozzanak szégyent, minél jobb jegyeket szerezzenek és bekerüljenek egy felső kategóriás egyetemre. Ebben igencsak megnehezíti a dolgukat a tanárok sokfélesége és teljesen eltérő nézetei arról, mit is jelent a siker és a motiváció. Teddy Crutcher is egy az ilyen oktatók közül, aki a saját meggyőződése mentén próbálja a helyesnek vélt útra terelni a diákjait, sőt, az egész közösséget is. A cél pedig szentesíti az eszközt... A Belmont sorra veszíti el a neves tanárait, az eset hátterében mérgezés áll, a suli pedig hamarosan Gyilkos Gimi néven kerül a köztudatba. 

A regény különlegessége, hogy mi, az olvasók végig tisztán látunk, ami az eseteket és a motivációkat illeti, nem nekünk kell megfejteni a rejtélyt, ezzel együtt egy rendkívül izgalmas, érdekes és letehetetlen történetet tár elénk Samantha Downing, ahol az elit magániskolák belső felépítésétől kezdve a motivációk legbelsőbb kis szegmenséig mindent átlátunk. A nyomozás és az FBI ügynökei épp csak a történet peremén szerepelnek, nem ez van a középpontban, és végig ismerjük a történteket. Mégis egy pörgős, izgalmas, és fordulatokkal teli regény, a pszichothrillerek szerelmesei megtalálhatják benne a számításukat: szokatlan, de jól ötvözi a műfaji sajátosságokat.

Downing egyébként is nagymester ebben, már az első regénye, az Elbűvölő feleségem is egy, a műfajban felettébb szokatlan nézőpontból elmesélt és felépített történet, ami mégis nagyon jól működik és magával ragadja az olvasót. Ugyanezt tudja A saját érdekedben is, miközben a teljesen eltérő világnézetű és eltérő környezetből jövő diákokat és tanárokat egyaránt bemutatja. Határozottan jobban tetszett, mint az Ő kezdte.



Samantha Downing a Kaliforniában, a Bay Area-ban született, jelenleg New Orleansban él. Saját bevallása szerint egy tucatnyi regényt írt már, de az első, amit publikált, az Elbűvölő feleségem. A saját érdekedben a harmadik publikált regénye. 

Köszönöm a lehetőséget a Magnólia Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.



Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes