Géniusz kvízkönyv

 Az ATV történetének egyik legsikeresebb produkciója lett egy műsor, amelyben nem is igen történik több, mint, hogy okos emberek Gundel Takács Gábor kvízkérdéseire válaszolnak. A magyar szakemberek által létrehozott Géniusz visszaadta a reményt abban, hogy a műveltség, a tudás folyamatos fejlesztése még napjainkban is lehet kifizetődő és meghozhatja a sikert.

A Géniusz kvízkönyv 4000 lebilincselő kérdése és a hozzájuk tartozó válaszok segítségével bárki átélheti otthonában a játék izgalmait, próbára teheti saját tudását, vagy családdal, baráti társasággal vívhatja meg kvízpárbajait, miközben sok új információval, ismerettel gazdagodik.

Mindenki készen áll? Kezdődjék a játék!

Még karácsony előtt tartottunk - mint minden évben - egy baráti karácsonyozást, 18-19 fő kb, és immár hagyománnyá vált az is, hogy valami játékkal (és esetleg apró ajándékokkal, tombolával) készülünk. Tavaly is a 21. Század Kiadó egyik kötete, Bartha Álmos: A nagy fotelkvíz c. gyűjteménye szolgáltatta ehhez az alapot, idén pedig a Géniusz kvízkönyv.

Most úgy készültem, hogy 60 csomag legyen (mint a végén kiderült, 61 lett, de nem baj :D), köztük könyvek, puzzle, csoki, tollak, cukorkák, apró édességek, így végül is három csapatot alkottak a többiek, minden csapat kapott két-két témát, és 30 másodpercük volt válaszolni a feltett kérdésre. Ha nem tudta a csapatból senki sem a választ, akkor lehetett rabolni más csapatokból. Aki helyesen válaszolt, az húzhatott egy sorszámot. Akadt persze néhány, amire senki nem tudta a helyes választ, ezekért a kimaradó tombolákért a végén a vegyes kérdéssorból kérdeztem véletlenszerűen.

Nagyon jókat nevettünk végig, jól szórakoztunk, és a végén többen jöttek oda belelesni a könyvbe vagy épp lefényképezni a borítót, hogy ez nekik is kell otthonra :) 

Szóval bár eltértünk az alapszabályoktól, nagyon jó élmény akár csak ketten is játszani vele, de sokfős csapatnak is jó szórakozást nyújt. Én már majdnem az egészet "kikérdeztem" csak úgy páromtól, aki amikor meguntam a folyamatos hangosolvasást, kérdésfeltevést, és letettem a könyvet, rám is szólt, hogy mi van, nincs több?

Beismerem: amikor először kézbe vettem a könyvet, fogalmam nem volt róla, hogy ez egy létező tévéműsor. Mentségemre szóljon, hogy abszolút nem nézek tévéműsorokat és nem követem a magyar műsorszórás/celebvilág dolgait, azt meg észre sem vettem, hogy ott virít nagybetűkkel, hogy a nagy sikerű tévévetélkedő alapján. Azt hittem, hogy Gundel Takács Gábor csak jófejségből, és mert illik hozzá, elvállalta, hogy egy random kvízkönyv "arca" legyen, és még az előszavát is megírta! Aztán amikor elkezdtem elolvasni az előszót, akkor jöttem rá, hogy egy magyar fejlesztésű műsorról, vetélkedőről van szó.

A kérdések sokszínűek, tíz nagy téma köré csoportosulnak: élővilág, zene, sport, nyelv és irodalom, életmód, tudomány és technika, film és tv, történelem és közélet, bulvár, illetve a végén van egy vegyes kérdéssor, amelyik minden témakörből tartalmaz kérdéseket. Vannak egészen friss, mai filmes, mozis, zenei kérdések a régi klasszikusokig, tényleg mindenki megtalálhatja benne a leginkább hozzáillő kérdéskört. 

Nagyon ajánlom a kötetet kvízjátékokat kedvelő családoknak, baráti társaságoknak, mert lehet rendezni akár egy, a műsorhoz hasonló párbaj felépítésű játékot, akár csoportos kvízelést is, vagy egy sima kérdezz-felelek típusú játékot. 

Köszönöm a lehetőséget a 21. Század Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.


Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes