Az atombomba és a világot megváltoztató 116 nap rendkívüli története

Könyvajánló - Chris Wallace és Mitch Weiss: Visszaszámlálás ​1945
366376447_682258067251631_6390087080791968339_n.jpg

A Maxim Könyvkiadó Mont Blanc válogatásában egy nagyon érdekes, olvasmányos, komoly kutatómunkával alátámasztott történet kapott helyet Chris Wallace és Mitch Weiss tollából. Ez pedig nem más, mint a Visszaszámlálás 1945. A dátumból már sokan biztosan sejtik miről szól a regény, az alcím pedig még konkrétabbá teszi: Az atombomba és a világot megváltoztató 116 nap rendkívüli története.

Ebben a kötetben górcső alá veszik azt a 116 napot, ami a projekt elindításától tart egészen a világot megrengető hiroshimai bombázásig. A szerzők egyértelműen erre a témára fókuszálnak, minden más akkoriban történt esemény csak akkor került említésre, ha szorosan érintette ezeket a hónapokat.

A szerzők részletesen bemutatják a Manhattan terv kulcsfiguráit, köztük J. Robert Oppenheimer és Leslie Groves tábornok munkáját. A szerzők mélyrehatóan elemezik az atombomba fejlesztésének tudományos, politikai és emberi aspektusait. Különös figyelmet fordítanak arra, hogyan határozta meg a második világháború végnapjainak geopolitikai helyzete a bomba fejlesztését és bevetését.

A könyv nem csak a tudósok és döntéshozók szemszögéből mutatja be az eseményeket, hanem bepillantást enged a japán és amerikai polgári lakosság életébe is, kiemelve az atomtámadás emberi költségeit, és az ismert nevek mellett helyet kaptak a kötetben többek között az amerikai légierő pilótái, akik ledobták a bombákat, valamint a fronton harcoló katonákat, akik a parancsot várják a folytatásról. 

A Visszaszámlálás 1945 viharos, világot megrengető események igaz története, mely tökéletes, regényesre sikerült olvasmány azoknak, akik érdeklődnek a második világháború, a tudománytörténet vagy az etikai dilemmák iránt. Ez a könyv nemcsak a történelmi események izgalmas és részletes bemutatása, hanem azok mélyebb megértésének és értékelésének kulcsa is középpontban Harry S. Trumannal, akire mérhetetlen teher zúdult szinte azonnal, ahogy hivatalba lépett. Nem is sejtette, hogy a döntésének milyen jelentős szerepe lesz a világ későbbi alakulásában.

bcbfcd9c978fb96dc3c7e2071e7104b325a3af36.jpgKöszönöm a lehetőséget a Maxim Könyvkiadónak! A kötet elérhető kedvezményes áron a borítóra kattintva.

A második világháború, ahogy még nem hallottad

Fedőneve: Fehér Egér – a II. világháború legbátrabb futára

Dereng a világ

Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes