A betűk őrzője

Ha megmentesz egy életet, reményt adsz mindenkinek - ez Murphy Shepherd, magányos hős életfilozófiája. A férfi életét tette fel arra, hogy az emberkereskedelem áldozatait megmentse, bár ő maga is megmentésre szorul egy őt ért mérhetetlen trauma miatt. Akciók és mély érzelmek, ez Charles Martin műveinek jelzője. 

Könyvajánló
Charles Martin
Fordító: Tóth Bálint Péter

A betűk őrzője

Emberkereskedelem napjaink Floridájában és egy magányos hős, aki ezen áldozatok felkutatására teszi fel az életét. A kötet a Murphy Shepherd-sorozat második darabja, elvileg trilógiát alkot majd a három könyv. Az első kötet fogadtatása jó volt az olvasók részéről, ennek a könyvnek viszont langyos visszajelzések jutottak, talán nem is alaptalanul: maga a cselekmény az utolsó 100 oldalon indul be, addig csak lassan indul el a cselekmény. 

A főhős, Murphy Shepherd, magányos hős. Az első részből tudható róla, hogy a feleségét érő csapás óriási traumát okoz számára, amit se elfelejteni nem óhajt, de istenigazából túllépni sem a történteken, ezért szenteli életét az emberkereskedelem áldozatainak felkutatására. Általában gazdagok világában járunk, ahol a vagyon és az előrejutás érdekében semmi sem drága, gátlástalan emberek teljesen szokványos repertoárába tartozik az emberrablás is, mint gondjaik vagy üzleti életük előremenetelét illető hatékony megoldási eszköz.

Idézet a könyvből

Az írók mások, mint a többi ember. Mi vigyázunk a darabkákra. Mi gyűjtjük össze és őrizzük azokat. Az idők végezetéig fogjuk szorosan az elhullott szilánkokat, amelyek a jelen, a múlt, valamint a szinte megfoghatatlan és fokozottan kockázatos igazság, a „mi lenne, ha" nagyságát és csodáját hirdetik. Mi vagyunk azok, akik magunkkal hordozzuk, és megmutatjuk
másoknak. Mi formáljuk a töredékeket betűkké, amelyek aztán a bennünket gyógyító szavakká állnak össze. Miután pedig megformáltuk – kalapáccsal, vésővel vagy épp nedves ronggyal –, önzetlenül a világ asztalára szórjuk, hogy elvezessék a megtörteket a gyógyulásra. Azokat, akik még levegőt sem bírnak venni, az önfeledt nevetésre. A meggyötört lelkűeket a mosolyra húzódó szájuk szélén csüngő könnycseppig. Az elveszetteket az ismertségre és az elfogadásra. Ebben rejlik az általunk alkotott szavak páratlan és felbecsülhetetlen ereje. Ez az, amit mi csinálunk.

Murphy gyűlöli valóságát, ahol mindennapos a lányok elrablása és szexre kényszerítése, vagy az elit licites vásárlásai, ahol a szűz lány mindent megér egy éjszakára, és meg is tesz mindent azért, hogy ezeket a lányokat felkutassa, illetve a háttérben szálakat mozgató embereket elkapja, amivel azonban sokkal nehezebb dolga van, mint az áldozatok felkutatásával. És persze, halálos ellenségei száma is gyarapodik a fentiek által.

Még valami gyötri őt, barátja, Bones "árulása", amit rettenetes nehezen ért meg és fogad el. A trauma azért nagyon súlyos, mert a felesége tragédiájáról van szó, akiért poklokra is leszállt volna, ha tudja, amit Bones mindvégig tudott.

A szerző szakértője a mély érzések leírásának, ahol szem nem marad szárazon, örökérvényű igazságokat oszt meg olvasóival, akiknek ez a rész valamennyire csalódást okozott a kliséivel, a részemről direkt jelzők nélkül hagyott fordulataival - az utolsó száz oldalon tudta hozni azt a nívót, ami egyéb könyveinek sajátja. Az pedig, hogy az előző részből átemelt egy teljes fejezetet... hát na. A fentiek miatt azért még nem szabad elengedni a harmadik részt, úgy érzem, van még néhány csattanó a történetben, amit egyértelműen a harmadik részre kellett hagynia. És aki szereti az akciókat, az sem fogja kihagyni.

Fülszöveg

Murphy Shepherd munkája abból áll, hogy megtalálja és megmentse azokat, akiket senki más nem tudott – az emberkereskedelem áldozatait. Az a küldetése, hogy segítsen másoknak kiszabadulni a lehetetlen helyzetekből… Kisvártatva azonban a saját élete válik rémálommá.

Amikor a feleségét, annak lányát és két másik tizenéves lányt elrabolnak, Murphy megkérdőjelezi mindazt, amit eddig igaznak hitt. Mivel a maréknyi nyom zsákutcába vezet, fogalma sincs, hogyan találhatná meg a szeretteit. Miután mindentől megfosztják, már csak abban bízhat, hogy a szeretet elvezeti hozzájuk. És ha valaki képes az apró jeleket követve rájuk bukkanni, az csakis Murphy lehet.


Charles Martin (1969. november 3., Egyesült Államok) amerikai író, a New York Times bestsellerszerzője, immár 15 kötettel, amelyeket eddig több, mint 35 nyelvre fordítottak le.

Jelenleg Floridában él feleségével és három fiával.

Köszönöm a lehetőséget a General Press Kiadónak!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.
Kövess minket Facebookon is!

Termékadatok

Cím: A betűk őrzője
Eredeti cím: The Letter Keeper
Szerző: Charles Martin
Fordító: Tóth Bálint Péter
Kiadó: General Press Kiadó
Oldalak száma: 344
Megjelenés: 2023. április 25.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634527398
Méret: 197 mm x 137 mm x 20 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes