A macska, aki zent tanított

Könyvajánló - James Norbury: A macska, aki zent tanított

Bájos mese gyönyörű illusztrációkkal a zen tanaiban járatos macskáról, aki meghallotta, hogy létezik egy ősi fenyőfa, ahol mindenkire rátalál a bölcsesség.

James Norbury neve sokaknak ismerős lehet, ugyanis két könyve jelent már meg a 21. Század Kiadó jóvoltából magyar nyelven. Mindkettő gyönyörű illusztrációival egyből felhívja magára az olvasók figyelmét, olvasás közben pedig folyamatosan mosolyt csal az arcunkra egy bájos panda és egy pinduri sárkány barátsága. Ha eddig lemaradtál róla, ajánlom, mert igazi pozitív, életigenlő térténetek:

Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Az utazás

Legújabb kötetében, A macska, aki zent tanított című könyvben is a már megszokott gyönyörű, kedves illusztrációk várnak ránk, de ezúttal, mint a címből is sejthető, egy macska kalandos utazása várja az olvasókat. Macska egész életében a bölcsességet kereste, az önismeret útján járt magányosan. Egy nap Patkánnyal folytatott beszélgetése során meghallja, hogy létezik egy ősi fenyő a juharerdő sűrűjében, ahol bárki megtalálja a tökéletes nyugalmat és mérhetetlen tudást.

Több sem kell Macskának, elhagyja a várost, hogy megtalálja az ősi bölcsességet. Útja során rengeteg állattal találkozik. Beszélget többek között egy kincseit sirató hollóval, egy furcsa álmoktól kísértett farkaskölyökkel, egy túlpörgő majommal és egy teknőssel, aki már túl régóta él és belefásult a mindennapokba.

Mindegyiküket meghallgatja és van pár jó szava hozzájuk, sőt, búcsúzóul mindegyiküknek egy-egy zen mese segítségével nyújt leckét a szebb holnaphoz. Ám amikor az út végén az elsőre kissé bosszantónak tűnő Kismacskába botlik, rá kell jönni, hogy ő sem tudott mindent és a legfontosabb leckét épp a legifjabb lénytől kapta, akivel találkozott útja során.

A zen számos a hétköznapokat is szebbé tevő leckével szolgálhat és a szerző ezekkel a történetekkel igyekezett megmutatni a legfontosabbakat, amelyeket bárki beépíthet a hétköznapokba. Olyan aprónak tűnő, de fontos dolgok, mint például a monoton mókuskerékben meglátni az apró szépségeket vagy épp, hogy ne halogassunk, ne féljünk valami új dologba kezdeni.

Tetszett, hogy a Macska felfedezőútja adja a keretet a sok apró történetnek, az pedig pláne, amikor a már korábban megismert Nagy Panda és Kicsi Sárkány is felbukkannak a kötetben. Kedves, pozitív, életigenlő, tanulságos történetek, amelyeket tökéletesen egészítenek ki a meseszép illusztrációk. Bármilyen korosztály örömét leli James Norbury gyönyörű köteteiben.

3824836.jpgKöszönjük, 21. Század Kiadó!

Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel megrendelheted a kötetet!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes