Újabb kaland a bájos pandával és aprócska sárkány barátjával

Könyvajánló - James Norbury: Az utazás - Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Egy bájos, kalandos mese az elfogadásról, a változáshoz vezető út nehézségeiről, az élet apróságainak szépségéről. Mindez kedves humorral, inspiráló módon és gyönyörű illusztrációkkal színesítve Az utazás című kötetben.

panda_uj_1-2.png

James Norbury két bűbájos teremtényt álmodott meg és az ő történetükön keresztül látja el az olvasókat néhány tanáccsal, hogy miként ismerjük meg és fogadjuk el egymást és önmagunkat. A Nagy Panda és Kicsi Sárkány első része is lenyűgözőtt a gyönyörű illusztrációival, életigenlő mondanivalójával, hogy izgatottan vettem kezembe a két cukiság legújabb kalandját, Az utazás című kötetet. Ha lemaradtatok eddig erről a szépségről, akkor a címre kattintva kaphattok az első részből egy kis ízelítőt:

Nagy Panda és Kicsi Sárkány

A kötet elején kapunk egy kis ízelítőt a két barátről, akik egy barangolnak az erdőben, gyönyörködnek éjjelente a csillagokban, aztán egy este Kicsit Sárkány szomorúan beszélget arról Nagy Pandával, hogy hiába a lenyűgöző otthon, úgy érzi, hogy valami hiányzik.

Egy tea mellett beszélgetnek arról, hogy úgy kerülnek igazán közel egymáshoz az emberek, ha megosztják egymással nemcsak az örömeiket, hanem a problémáikat is, és úgy érzi, a legjobb megoldás, ha nem egy helyben toporognak, hanem elindulnak egy izgalmas utazásra, hogy megtalálják az utat, ami Kicsi Sárkány boldogságához vezet.

"A félelem nem óv meg a haláltól, de elveszi tőled az életet."

A változás nagyon ritkán könnyű, legtöbbször rögös az út, így Nagy Panda és Kicsi Sárkány utazása is izgalmakkal és nehézségekkel teli. Hosszú menetelés a Nagy Folyóig, tutajépítés, vihar és még számos nehézség várja őket, míg eljutnak odáig, hogy Kicsi Sárkány képes újra élvezni az élet apró örömeit is.

Amikor a tomboló vihar kisodorta őket az óceánra Kicsi Sárkány pánikba esett. Az előző részben is kifejezetten imádtam, hogy Nagy Pandát semmi nem tudja kihozni az extrém nyugodt, zen állapotból, meg sem lepődtem, hogy ő még ezen sem borult ki, hanem gyönyörködik a napfelkeltében és megmutatja, hogy az élet legnehezebb pillanataiban is keresni és látni kell a szépet, a pozitív dolgokat:

"- Nem így terveztük - szólt Nagy Panda -, de most itt vagyunk...
És ha csak egy pillanatra megpróbálsz elfeledkezni arról, ami történt, és körülnézel, életed leggyönyörűbb pillanatait élheted át."

Az illusztrációk ezúttal is parádésak lettek. Színesben és fekete-fehérben is elnézegetném napokig ezeket a szép képeket. Nagyon bízom benne, hogy jön még folytatás, mert öröm volt olvasni, hogy miként terelgette ezúttal is kissé elveszett barátját Nagy Panda. A tanácsait pedig bárki bátran megfogadhatja, magáévá teheti, mert bármikor jól jöhet egy új ösvény, ha épp úgy érezzük nem a megfelelő irányba halad az életünk.

De sajnos abban is biztos vagyok, hogy sokan vannak a világban hasonló helyzetben, mint a Kicsi Sárkány. Az életük nyugodt, békés, mégis úgy érzik, hogy valami hiányzik a boldogsághoz. Ők erőt meríthetnek a változáshoz a két bájos barát utazásából.

8981245_5.jpgKöszönjük, 21. Század Kiadó!

Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel megrendelheted a kötetet!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess minket Facebookon!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes