Nagy Panda és Kicsi Sárkány: egy barátság, mely elbűvöli a világot

Könyvajánló - James Norbury: Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Egy csodálatosan illusztrált kötet a barátságról és az élet apró örömeiről, melyet egy bájos panda és egy pinduri sárkány kalandjain keresztül láthatunk.

A 21. Század Kiadó gondozásában jelent meg James Norbury gyönyör illusztrációival a Nagy Panda és Kicsi Sárkány című meseszép kötet. A szerző életében volt egy nehezebb periódus, amikor a buddhizmus, a meditáció segített kimászni a gödörből. Ráébresztette, hogy a negatív gondolatai ejtették csapdába, de nem muszáj engednie, hogy ott is tartsák.

A szerző olyan pozitív, életigenlő idézeteket gyűjtött egy csokorba, melyek változásokat idézhetnek elő az ember életében és boldog pillanatokat csempészhetnek a nehéz napokba. A kötetben megismerjük Nagy Pandát és Kicsi Sárkányt, akik tavasszal indulnak útnak és együtt utaznak végig a természetben egy éven keresztül, hol esőben, hol napsütésben, teát kortyolgatva, hogy utazásuk alatt megtalálják a szépséget az apróságokban és belássák: történjen bármi, a tavasz mindig visszatér a világba.

"- Veled is előfordul olykor, hogy rosszul bánsz magaddal, Nagy Panda?
Nagy Panda nézte a vízen fodrozódó gyűrűket.
- Látom, hogy te milyen kedves vagy, Kicsi Sárkány, és próbálok ugyanilyen kedves lenni magamhoz."

A két kis bájos teremtmény barátsága elbűvölő. Vándorolnak napról napra, évszakról évszakra, s időről időre el is tévednek, de semmi sem zökkentheti ki Nagy Pandát a nyugalmából, aki mindig igyekszik a nagy szívű, apró termetű sárkányt is arra ösztökélni, hogy a pillanatnak éljen és igyekezzen megtalálni mindenben a szépséget. A rövid kis párbeszédeik olykor bohókásak, de legtöbbjük inspirálja az olvasót, hogy bármilyen akadály leküzdhető és bármi alkalmas rá, hogy erőt merítsünk belőle.

"- Akár dicsérnek, akár kritizálnak, Kicsi Sárkány, csak vedd könnyedén.
Sok mindennek kell érnie egy fát, hogy erős legyen." 

img_6765.jpegImádtam ezt az édes kis párost! Kettejük barátsága példaértékű, Nagy Panda világbéke hangulatát pedig tutira mindenki elirigyli. Bármi történjen is, nem képes kizökkenteni ezt a szőrös szépséget a nyugalomból. A Kicsi Sárkány pedig egész egyszerűen csak cuki. Nagyon cuki. Olyan, mint egy eltévedt gyerek, aki igyekszik megtalálni a szépséget a világban és tökéletes barátra talál a pandában, aki igyekszik is terelgetni a megfelelő irányba.

Az illusztrációk pedig...óóó...lenyűgözőek! Némelyik fekete-fehér, némelyik színes, de mindegyik szépséges. A két barát párbeszédei csupán egy-egy mondatból állnak, de akadnak bőven olyanok köztük, amelyek így is tele vannak az élet nagy igazságaival. Ha szerencsés vagy, akkor kevés lesz, ami újat mutat, de nem lehet nem szeretni. Bárki képes szeretni ezt a könyvet. Zárásul pedig jöjjön az én kedvenc pozitív tanulságom a kötetből:

"- Mit csinálsz? - kíváncsiskodott Kicsi Sárkány.
- Fogalmam sincs - felelte Nagy Panda -, de nagyon élvezem!"

norbury_nagy_panda_es_kicsi_sarkany_uj_fedlap.jpegKöszönjük, 21. Század Kiadó!

Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel megrendelheted a kötetet!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess minket Facebookon!

Csendélet

Harlemi kavarás

Egy nap és egy élet története - Papírpalota

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes