Új idők dalai: az arany húszas évek

Könyvajánló - Eva Wagendorfer: Rádiós ​lányok

Szerelem, dráma, női összetartás és izgalmas, romantikus időutazás az arany húszas évek világába három csodalátos nő oldalán.

Eva Wagendorfer a 20-as évek végére repíti az olvasót az élettől pezsgő Németországba. A Rádiós lányok című kötetben 1927-ben járunk, megismerjük Gesa, Margot és Inge történetét, akik együtt dolgoznak a frissen indult frankfurti rádiónál. Mindhárman mesebeli karrierről álmodoznak.

Inge énekesnőként szeretne maradandó nyomot hagyni, Margot kiváló csellista, aki egy zenekarral szeretne befutni, valamint Gesa, aki bemondóként igyekszik hírnevet szerezni magának. Abban a korban a nőknek sokkal nehezebb volt karriert befutni, mint manapság, de ők hárman egymásra találnak és barátokként támogatják és segítik egymást ezen az úton.

"Mi, lányok egyelőre olyanok vagyunk a rádiónál, mint valami egzotikus csodabogarak. Nem vagyunk sokan, és ha maradni akarunk, akkor csakis a teljesítményünkkel szerezhetünk magunknak jó pontokat."

Előítélek, kudarcok sora kíséri az útjukat. Akkoriban nem volt olyan természetes, hogy az ember lépten-nyomon rádiót tud hallgatni. Különleges újdonság volt, igazi szenzáció, ráadásul aranyáron lehetett csak megfelelő eszközt venni, hogy az ember hallgathassa is. Ráadásul mint mindent, a művészvilágot is a férfiak uralták. Ez a három bátor nő pedig arra vállalkozott, hogy megmutatják, a nők is képesek lenyűgöző dolgokat véghezvinni és nem csupán a konyhában állják meg a helyüket.

Miközben kísérjük a lányokat az útkeresésükön, a harcaikon, kapunk érdekességeket a rádiózás kezdetéről, ami kifejezetten érdekes volt. Külön izgalmas volt és nekem nagyon tetszett, hogy minden fejezet egy-egy hírrel kezdődik, olyan nőkről, akik valóban éltek abban a korban. A szerző nagyon klasszul, látványosan festi le azt az érát, ezek a hírek pedig kicsit valóságosabbá teszik az amúgy fiktív regényt.

Mindhárom lánynak vannak titkai, amik csak fokozzák a drámai pillanatokat. Három nagyon különböző karakter, akik mégis egymásra találnak. Egyikük erős, bátor, határozott, másikuk inkább visszafogott, de kedves lány, a harmadik pedig bájos, kissé befolyásolható személy. Egy izgalmas barátság, szövetség az övék, céljuk pedig azonos: függetlenség és boldogság.

Nehéz bármit mást írni spoiler nélkül a történetről, a lényeg, hogy kiváló debütáló regény. Nem tökéletes, de szórakoztató, képes beszippantani és garantáltan nem unatkozunk közben, mert lélekemelő és drámában sincs hiány. Néha talán még kicsit sok is az én ízlésemnek. Harcok a munkahelyen, ahol a férfiak uralta világban szeretne három szerethető, szimpatikus nő boldogulni. Közben pedig kapunk egy kicsit a szerelmi életükből is. Persze jó kérdés, hogy végül megtalálják-e a boldogságot...

radios_lanyok_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget az Alexandra Kiadónak!

A kötet a borítóképre kattintva kedvezményes áron elérhető a kiadó honlapján.

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebook-on is!

A Fabergé-titok

Bájos kis hazugságok

Két testvér, egy bakancslista és egy különleges utazás

Főkép: fb.com/alexandrakiado

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes