A görög hold alatt

Egy vakítóan fehér homokos tengerpart, egy gazdag és görög félisten, egy csóró diáklány, akiből idővel A kategóriás színésznő lesz, valamint egy váratlan szerelem és következményei - ez a cselekménye Carol Kirkwood A görög hold alatt című regényének. Egyhuzamban végigolvastam! 


Könyvajánló
Carol Kirkwood
A görög hold alatt

Ithos-szigete, ahonnan a regény címét kapta, gyönyörű görög szigetecske: fehér homokos tengerparttal, zafírkék tengerrel, tradicionális épületekkel szegélyezett macskaköves utcácskákkal, a háttérben a sziklás hegyekkel. Mindig változó, mindig ugyanaz. Itt történnek a fő események, amelyek előbb bonyolítják, majd 2 évtized után megoldják a cselekmény szálait.

Los Angeles, 2000. szeptember
Shauna Jackson, ír származású, A-kategóriás színésznő, sokszoros Golden Globe és Emmy-díjas, a híres filmrendező, Dan Jackson özvegye. Vagyonos, hírneve csorbítatlan, mégis szomorúnak, megalázottnak és magányosnak érzi magát.  Írországból Kaliforniába lánykori nevén utazik haza, hogy megkímélje magát a paparazzóktól. Férje korai halála egy szívroham következtében is elég tragédia, de az újságírókat az a hír tüzeli igazán, hogy Dan hűtlen volt a feleségéhez, és fia is született egy másik nőtől - a sztorit a gyermek anyja adta el a sajtónak. Mit tegyen most, mihez kezdjen ezzel az egésszel? A szerető nem magától ilyen pénzéhes, családjában nagybeteg él, akinek gyógykezelésére kell a pénz, nagyon-nagyon sok pénz.

Monaco, 1982. június
Shauna fiatal lányként felkerül egy fényűző jachtra mindenesnek, ahol Demetriosz Theodoszisz, a hajóépítő mágnás fia felfigyel tehetségére, tartására és természetes szépségére. Miután éppen kidobta aktuális partnerét, Shaunát viszi magával a monacoi elit báljára, a Grimaldi-palotába. Shauna mindenképpen szeretné elkerülni a klisét, és csóró diákként nem beleszeretni a vele nem egy fajsúlyban lévő férfibe és annak világába, de érzéseitől nem menekülhet. Demetriosz hamarosan rádöbben, hogy először életében megérintette a szerelem érzése - de ahogy lenni szokott, a helyzet nem ilyen egyszerű, családja és annak üzlete iránti elköteleződés más sorsot szán neki - így némi hathatós kalamajka és egy harmadik személy közbeiktatásával különválnak útjaik. Shauna sértett, megalázott és... még valami. Közel húsz év múlva érkezik meg újra Ithos-szigetére, hogy szembenézzen Demetriosszal és önmagával.

Édes-kedves-bájos, részemről egyhuzamban elolvasott mű, a cselekményszálak formálása viszi előre az olvasót, és bár itt-ott kiszámítható vég felé bonyolódik, mégis szinten tartja az érdeklődést. Különleges mese az elvesztett és a megtalált szerelemről. Kicsit fejlődéstörténet is remek karakterábrázolásokkal, másrészt bepillantást lehet nyerni a gazdagok, hatalmasok világának törvényszerűségeibe, harmadrészt kiviláglik, hogy ők is csak emberek, gyarlóságaikkal, vágyaikkal egyetemben, helyenkénti egyszerű életük simán példázza, hogy a paloták is csak egy helyszínek és a bálok is lehetnek fárasztóan terhes kötelességek - ugyanakkor a barátság az barátság szegénynek, gazdagnak egyaránt. Fiatalság, bolondság! - de emléke mindig megmarad, és ha kapnak az emberek egy második esélyt, pláne egy fehér homokkal borított tengerparton, zafírkék tengerrel, tradicionális épületekkel szegélyezett macskaköves utcákon, háttérben a sziklás hegyekkel: még két évtized után is isten tudja, mi történhet.

Szerintem olvassátok!
Fülszöveg

Hollywoodból el tud menekülni. A múltjától is el tud?

Shauna Jackson A-kategóriás filmsztár, az élete tökéletes. Hírnév, vagyon, házasság. Legalábbis látszólag tökéletes minden.

Amikor botrányba keveredik, Shaunának oda kell visszatérnie, ahol húsz évvel ezelőtt megváltozott az élete, egy idilli görög szigetre.

Ithos újra megigézi, és előtörnek keserédes emlékei arról a régi nyárról, egy férfiról, akit nem tudott feledni, és egy rég eltemetett titokról.

Vajon megragadja az esélyt Shauna, hogy szembenézzen a múlttal?

Carol Kirkwood első regénye, a Hotel on the Riviera Sunday Times bestseller lett. Ez a második könyve.


"Imádtam! Sistergő feszültség, titkok és szenvedély. Muszáj lapozni és lapozni." Jo Thomas

"Egészen lebilincselő. Ennek a szövegnek éppolyan nagy szíve van, mint a szerzőjének." Cathy Kelly, a Párizsban kezdődött és az Idén minden más lesz című bestsellerek szerzője

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Next21 Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

Termékadatok
Cím: A görög hold alatt
Eredeti cím: UNDER A GREEK MOON
Szerző: Carol Kirkwood
Fordító: Lévai Márta
Kiadó: Next21 Kiadó
Megjelenés: 2023. március 30.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786156414540
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes