A ​fekete ajtó

Könyvajánló - A. M. Strickland: A ​fekete ajtó

"A ​fekete ajtó egy sötét YA fantasy, amely megpróbálja megfejteni külső és belső világunk rejtélyeit – bármi legyen is az ára."

311138138_5401626459957279_5577375086785563549_n.jpg

Azok a fiatalok, akik izgalmas világokba utazva akarnak érdekes kalandokat átélni a könyvek főhőseivel jó eséllyel fogják leemelni a könyvesboltok polcairól a Maxim Kiadó regényeit. A fekete ajtó című regény is egy ilyen történetet rejt, melyben egy kicsit borongós, egy kicsit sötét, de igazán különleges világba repít el minket A. M. Strickland, a szerző.

Ebben a történetben megismerjük a lélekjárók világát. Különleges képességüknek hála alvás közben képesek az emberek lelkébe lépni, a nehymjének falai közé, mely szó szerint a lélek otthona. A főszereplő Kamai, aki anyjával együtt rendelkezik ezzel a képességgel. Veszélyes dolog látni mások valódi érzéseit, álmait, vágyait és persze a titkait. Ám még veszélyesebbnek tűnik, hogy minden lélekjárás alkalmával szinte üldözi egy különös fekete ajtó. Az ajtó szinte lélegzik, érzi a szívdobbanását és az ajtó mögött hallja, ahogy valaki vagy valami az ő nevét suttogja.

Az anyja szigorúan tiltja tőle, hogy kinyissa a rejtélyes fekete ajtót, de az okát nem árulja el neki. Ám Kamai magára marad és a minden lélekjárás során felbukkanó ajtó ráveszi, hogy tárja fel, amivel a világra szabadít egy félelmetes szörnyeteget, ezzel az egész királyságot veszélybe sodorva. Számos kérdőjel, rejtély és furcsa történés a végére összeáll, hogy kapjunk egy szomorú végkifejletet.

Utazásai közben érdekes kalandra indulunk lelkek bugyraiban, amivel a szerző határozottan, mégsem szájbarágósan affelé tereli az olvasót, hogy fogadja el saját magát és másokat is olyannak amilyenek, érdemeikkel és hibáikkal együtt. Ez nagyon jól átjön, ami miatt ezt a könyvet szívesen adnám 15-16 éves fiatalok kezébe, annak ellenére is, hogy több érzelmi mélységnek jobban örültem volna. De még így is gyönyörű a mondanivalója.

A lélekjárás során felépített otthonok parádésak, tetszett a szomorkás, sötét hangulata a sztorinak, olvasmányos is, de valahogy mégis kicsit hiányérzetem volt a végén. Ez a világ egy kicsit jobb sztorit érdemelt volna és az én ízlésemnek kicsit lassan indult be a cselekmény, de ettől függetlenül is javaslom, mert így is szórakoztató, az alapsztori érdekes, mágia, intrika, fordulatok, szerelem és kiváló világépítés.

98c9cb1e01fb0eb72b3d3f7665231dd5f4e4e665.jpgKöszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

A hatalom tőre

Két nővér vérre menő harca az uralkodásért egy mágikus világban

Ink-trilógia

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes