A hatalom tőre

Könyvajánló - Kristen Ciccarelli: A hatalom tőre (Iskari-trilógia 2.)

Egy izgalmas, mágikus birodalom, egy ketrecbe zárt királynő, aki a hatalom tőrével mentené meg testvérét és szenvedő népét. De vajon képes megfizetni ennek az árát?

Kristen Ciccarelli Iskari-trilógiájának első részében megismerhettünk egy nagyon különleges világot sárkányokkal, új útra tért sárkányvadásszal és egy széthullás szélén álló birodalommal középpontban egy erős női karakterrel. Ha nem ismered a sorozatot, de szereted az izgalmas, olvasmányos, pörgő sztorikat, akkor feltétlenül olvass bele az első részről készült ajánlómba és szerezd be a könyvet. :) 

Az ​utolsó namsara

És most jöjjön a második rész. Előre szólok, igyekszem nem spoilerezni az első részből, de nem garantálok semmit, így ha az kimaradt, akkor inkább kattints fennt az első rész címére. A második kötet A hatalom tőre címet viseli és ezúttal is egy erős, de problémákkal küzdő nő van a történet középpontjában. Az első részben már megismerkedtünk a harcos bozótföldivel, aki fel akarja szabadítani a birodalmat egy zsarnok urolkodó alól. Ő nem más, mint Roa.

Roa története kifejezetten érdekes, hisz feláldozza saját jövőjét, álmait azért, hogy sanyargatott, éhező népét felszabadítsa a szankciók alól, melyeket a birodalom uralkodója vetett ki rájuk. Küzd, hogy elérje a célját, amikor egy új cél kerül ismét előtérbe és itt jön Roa életének különös fejezete.

Hitük szerint, ha valakinek rendezetlen ügye maradt ebben a világban vagy idejekorán távozott az élők közül, akkor a lelke itt marad. Ez történt Roa ikertestvérével Essiával is. A két lány között már születésük óta különleges mágikus kapcsolat állt fenn, aztán egy tragikus baleset Essia életébe került, de a lány lelke nem távozott és még mindig képesek egymással fejben kommunikálni.

Aztán szóba kerül egy különös kés, amely állítólag visszahozhatja a halott testvért az élők közé. Ám az ára egy másik élet. Vajon Roa mire képes, hogy visszahozza halott testvérét és megmentse népét? Azért nyugi, aki megszerette az első részben Ashát, neki sem kell aggódnia, bár nincs főszerepben, azért felbukkan ebben a kötetben is. :)

Ezúttal is olvasmányos és sodró lendületű történetet kaptunk, bár ezúttal is voltak kicsit lassabban csordogáló jelenetek és akcióban is kevesebb részünk volt, mint az első kötetben, de azért unatkozni most sem fogunk. Kapunk izgalmat a végére és kíváncsian várom, hogy mivel zárja a szerző a sztorit. Az angol fülszövegből kiderül, hogy ott Safire kerül főszerepbe, már izgatottan várom. Remélem a kiadó mielőbb elhozza nekünk azt is.

07f2af6bc10083e7b74365166e5578b3391ad475.jpgKöszönöm a lehetőséget a Maxim Kiadónak!

A borítóra kattintva elérhető a könyv a kiadó oldaláról, kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Két nővér vérre menő harca az uralkodásért egy mágikus világban

Ink-trilógia

Egy boszorkányos fantasy, ahol élet és halál a tét

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes