A kívánságoknak ára van…

Könyvajánló - Szabó Krisztina: Az ellopott kívánság

"Aliya a birodalom legügyesebb tolvaja. Egyetlen cél vezérli, hogy összegyűjtsön annyi aranyat, amennyivel végre maga mögött hagyhatja a vízhiány sújtotta Ardahant. Az álma karnyújtásnyira kerül, amikor a gyűlölt szultán legkisebb fia visszautasíthatatlan ajánlatot tesz számára. Aliyának el kell lopnia egy lámpást a palotából, cserébe pedig szabadon, gazdag emberként távozhat a birodalomból..."

Szabó Krisztina Az ellopott kívánság című könyvében egy keleti mesevilágba repíti az olvasókat. Megismerjük Ardahan hatalmas birodalmát, amelyet súlyt a szárazság, a vízhiány. Biztonságos működésük a szomszéd birodalomtól vált függővé, ami egyre keményebbé teszi a mindennapokat. A helyzeten ugyan lehetne változtatni, de a szultánnak nem óhajt foglalkozni a problémával.

312858176_658464899040636_7788338000807219846_n.jpg

Megismerjük az elárvult Aliyát, aki a birodalom legjobb tolvajává vált, hogy túlélhessen szülei halála után. Húga egy nevelőcsaládnál van, amikor Aliya váratlan lehetőséget kap, hogy legyen elég pénze, hogy mindketten elhagyhassák a birodalmat és új életet kezdjenek máshol. De mi is ez a lehetőség?

Itt lép a képbe Asmar herceg, a szultán fia, aki felkeresi a lányt, hogy a palotából lopjon el számára egy különleges lámpást, cserébe annyi pénzt kap, ami elég az új életről szőtt álmaira. Innen indul kettejük közös kalandja, amikor a herceg a szeretőjeként juttatja be a palotába a tolvajt. Ezzel együtt érkezik a kötetbe az ismerkedős, először ki nem állhatják egymást majd később szerelmesek lesznek szituáció.

A szerző apránként építette fel kettejük kapcsolatát. Mindkettejük fejébe kapunk betekintést, így láthatjuk hogyan alakulnak az érzelmeik egymás felé, bár úgy érzem Aliyából jóval többet kaptunk. De persze semmi nem megy könnyen. És bár alapvetően a romantikái a főszerep, azért ne feledkezzünk meg a feladatról sem.

Kapunk egy kis ízelítőt a Palotából, aztán a kényelmetlen utazásról, a szomszéd birodalomról, ami ugyan nem tűnik a világ legklasszabb helyének, de egy olyan birodalom után - rekkenő hőség és homok mindenhol - egy olyan hely, ahol a víz, az oázisok vannak főszerepben, máris sokkal színesebb, élhetőbb helynek tűnik.

Kapunk egy érdekes, sodró lendületű cselekmény, egy a kelet hangulatával átitatott világot, két izgalmas karaktert, konfliktusokat, drámát, szerelmet és egy kis világmegmentést. Szórakoztató, s bár nem hoz igazán újat a műfaj rajongói számára, azok, akik szívesen merülnek el egy fantasy világában játszódó pörgős, romantikus történetben, garantáltan megtalálják számításaikat a kötettel. Olvasmányos, szerethető történet egy fura párosról és egy különös küldetésről.

10690_b1.jpgKöszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon is!

Főkép: fb.com/SzaboKrisztina.Author

Kimondatlan kívánságok

Egy vidéki affér

Éld át a pillanatot!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes