Kimondatlan kívánságok

 Könyvajánló - Gerencsér Anna: Kimondatlan kívánságok

A ​valóságnál csak az a rémisztőbb, ami a fejedben van.

Jody maga mögött hagyta küzdelmes gyerekkorát, rossz házasságát, és végre felépített egy sikeres karriert. Romantikus regényeket ír, és a munkájába menekül a magány elől.
A biztonság illúziója azonban darabjaira hullik, amikor egy idegen férfi betör a városszéli házába, és túszul ejti.

Aidant különös átok sújtja, egy meglepő rögeszméje van, ez vezérli az életét, és egyre nagyobb bajba sodorja. Sebesülten menekül, csupán negyedóra előnnyel. Minél szorosabbra zárul körülötte a hurok, annál kétségbeesettebben próbál szabadulni. Csak a sors hozza útjába a nőt, de a találkozás váratlan fordulatot rejt.


Egyetlen éjszaka, egy végtelennek tűnő autóút. Túsz és emberrabló egyaránt arra kényszerül, hogy szembenézzen múltjának árnyaival – és kettejük történetéből apránként kirajzolódik egy még sötétebb és veszedelmesebb fenyegetés képe.

De képes lesz-e bármelyikük felismerni és szembeszállni vele?

És ha igen, milyen áldozatok árán?

Van-e kiút egy játszmából, amelyben sosem biztos, hogy épp ki szövetséges, és ki ellenség?

Utazz velük az emberi lélek legsötétebb bugyraiba!

Aidan és Jody története a legkevésbé sem sorolható a pszichothrillerek közé, sokkal inkább mondanám drámának, ami velük történik. Aidan egy gyilkosság után a rendőrség elől menekül, miután az a tévképzete, hogy ő valamiféle sötét dzsinn, aki teljesíti mások valódi kívánságát, és amikor egy lány azt kívánja, hogy "inkább végezném úgy, mint azok a lányok" - utalva egy, a környéken garázdálkodó sorozatgyilkosra és az áldozataira -, Aidan meghallja a "kívánságát" és teljesíti. De nem ment minden tökéletesen, és a zsaruk a nyomában vannak, azzal a tudattal, hogy a sorozatgyilkost üldözik.

Jody szerencsétlenségére éppen az ő kertjébe kerül menekülés közben a férfi, Aidan pedig túszul ejti, és onnantól ketten menekülnek tovább. Jody egy sikeres, ám álnéven író írónő, akinek szörnyű tragédiát kellett átélnie. Menekülésük során egyre közelebb és közelebb kerülnek Aidannel, aki szintén nem magától lett ilyen "kattant", és egyre inkább megnyílnak egymásnak, felfedve a múltjuk sötét periódusait.

Az igazi krimi-thriller szál hiányzott ebből a kötetből, ahogy a valódi feszültség is, pedig Gerencsér Anna már-már profi módon időről időre hangulatos atmoszférát tudott teremteni kettejük között, de ezt végül mégsem tudta igazán kihasználni. Túl hosszú, és a feszültség hiánya miatt időről időre érdektelenségbe fulladó történet, amiben túl sok a nem odaillő filozofálás. Két, az élet által eléggé megtépázott, és ahogy mondani szokás, "nem teljesen százas" ember beszélgetése igazából az egész, két oldalról, belelátva mindkettejük gondolataiba a váltott szemszög miatt. Belül forog a kerék, de kívül alig történik bármi, amivel nem lenne baj, de lássuk be: köze nincs a pszichothrillerhez, attól nem lesz az, hogy néhány tragikus jelenetet, amit a múltban át kellett élniük, pár szóval ecsetelve plasztikusan ábrázol.

Úgy érzem, egy kihagyott lehetőség ez a regény, ami sokkal jobban működne ennél rövidebben, mert az alapötlet egyébként nem lenne rossz, és Gerencsér Anna a karakterépítésben is egész jónak tűnik. Egy novellaként, a jelenlegi kötet töredékhosszában egy kifejezetten ütős, erős történet lenne Aidan és Jody közös története.

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.




Kövess minket Facebookon!
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes