Egy vidéki affér

Mi történik, amikor egy idillinek látszó, jól szituált, megnyerő, követendőnek tartott házasélet 18 év után nagy nyilvánosság előtt omlik össze? A főhős két kamasz gyerekkel, új beosztással, ahol két lábbal kell állnia a földön, és ráadásul az ingatlanfejlesztőkkel is meggyűlik a baja, mindez egy kis településen, ahol mindenki ismer mindenkit? Bingó, innen szép nyerni! A kötet a Könyvmolyképző gondozásában jelent meg, Egy vidéki affér címmel, írója Julie Houston.

Könyvajánló - Julie Houston: Egy vidéki affér

Tizennyolc év házasság után Cassie Beresford még mindig szerelmes a férjébe, dacára annak, hogy Mark - a férj - gyakori üzleti utakra megy. Fiuk, Tom 17 éves, lányuk, Freya 14. Modern, világos, előkelő otthonban élnek egy faluban, Westenburyben, Cassie pedig frissen kinevezett igazgatóhelyettes a Kicsiny Makkok Általános Iskolában. Sok éve tartó barátság fűzi három asszonyhoz, akikkel tűzön-vízen át tartják a kapcsolatot. Nos, mint az a keretes szövegből kiderül, Mark az egyikükkel kavar, már két éve.

Cassie pedig mindent eltervezett - de tényleg, mindent a legalaposabban! Lesz egy osztálya, amit korábban szépen feldíszített és nagy örömmel várta az új diákokat, mellette igazgatóhelyettes, szép rendes család, becsületes férj - erre nagy nyilvánosság előtt kiderül, hogy a férje két éve csalja a legjobb barátnőjével. És ha mindez nem elég, akkor teljesen gyakorlatlanul át kell vennie a teljes igazgatói teendőket, ugyanis az addigi igazgató váratlan szívrohamban elhunyt. Plusz, az apja előtti rétet területfejlesztők akarják beépíteni, lebetonozni, az apja pedig tőle várja a megoldást. És ha még ezek sem volnának elegek, akkor a jó nevű iskolából figyelmezteti őt a vezetőség, hogy Freya lánya hamarosan felfüggesztésre kerül, amennyiben nem fejezi be az órára való járás helyett az ülő sztrájkot a menza megreformálásáért, és azzal se nagyon vannak kibékülve, hogy a 14 éves lány a gendersemlegesség nevében a fiúkat vekzálja, hogy mutassanak példát és járjanak szoknyában az iskolába, valamint hasonló zavarba ejtő apróságok miatt.

Bingó! Innen szép nyerni, nem igaz?

- Már 2000 fontnál tartunk. Gyerünk! Ez a káprázatos, tizennégy személyes nyaraló többet ér ennél! Ki ad érte 2200-at? - Mark az előtte ülő vendégekre mosolygott. ...
Kikiáltó úr! - üvöltötte Simon. Az egész terem döbbenten fordult az asztalunk felé. - Mark, te rohadt kikiáltó! Idehallgass! Befejezed a nejem dugását, amit mióta is... két éve művelsz! Szóval, abbahagyod a nejem dugását, és annyit fizetek, amennyit szerinted megér...

Vannak a történetben manipulatív és számító tanárok, jó sok fordulat, humor, tipikus vidéki angliai miliő, elengedési folyamat, munkahelyi kihívások, kis szerelem, újrakezdés, szóval egy csomó minden, ami egy romantikus történetben elengedhetetlen. A történet emellett gondolkodásra is készteti a könyv tartalmát abszolválót, hogy ő mit tenne hasonló helyzetben. Nos, még egy mondatig tart a könyv jó tulajdonságainak citálása: fantasztikus alapsztori, szuperül megszerkesztett szereplők, és borzasztóan túl írt helyzetek. Mondjuk azoknak akik szeretik a romantikus történeteket, netán éppen most vannak egy válás kellős közepén, egyáltalán nem tartják túlírtnak vagy helyenként terjengősnek.

Gyönyörű a borítója, abba szerettem bele elsőnek, de a fülszöveg is igen kellette magát ahhoz, hogy rátegyem a célt. Remekül felépített cselekmény, több idősíkon lavírozva, amelyek szépen bele simulnak a jelen eseményeibe. Ugyanakkor túlírt kötet (igen ismétlem magam), amelynek néhány tucat oldalát már soknak találtam, nem kötött le, nem tett jót a cselekmény feszességének. A sok fordulatot sem ártott volna megfelezni, az olvasó csak kapkodja a fejét kínjában, hogy ezt most miért? Sok szálat elvarratlan elhagyott a szerző, összecsapott lett a kötet vége, elbírt volna legalább egy epilógust.

Olvassátok!

Fülszöveg

Vadvirág a réten?

Cassie Beresford nemrég nyerte el álmai munkáját, ő a helyi idilli, falusi iskola frissen kinevezett igazgatóhelyettese. Kicsit sem hiányzott neki, hogy a falu jótékonysági árverésén fény derüljön a férje hűtlenségére, aki viszonyt folytat a legjobb barátnőjével.

Ha ez még mind nem lenne elég, Cassie-nek meg kell birkóznia azzal is, hogy váratlanul az iskola élén, az igazgatói székben találja magát, és nemcsak ott, hanem a területfejlesztők elleni küzdelem első sorában is, akik a gyönyörű tájat készülnek lebetonozni.

De mindezek mellett lehet, hogy az az iskolaév, amely a legrosszabbnak indult, akár a legjobbá is válhat? Vajon a diákjaiból fakadó ellenállhatatlan öröm, a minden lében kanál családja és barátai, és egy új szerelem felbukkanása elmozdítja a mélypontról?

Éld át a történet felhőtlen örömét!

Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Julie Houston (a képen) népszerű angol író. Az egy vidéki affér című könyve a Kindle eladási listáján az öt legnépszerűbb könyv között szerepel. Férjezett, két gyermeke van és egy bolondos cockapoo kiskutyája, és mint könyvének hősnője, ő is egy nyugat-yorkshire-i faluban él, tanárnőként és köztisztviselőként dolgozik.

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

Termékadatok
Cím: Egy vidéki affér
Eredeti cím: A Village Affair
Szerző: Julie Houston
Fordító: Stumpf Andrea Mónika
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalak száma: 400
Megjelenés: 2022. március 07.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789635970452




















Fülszöveg

Angela ​Merkel a világ legnagyobb hatalommal rendelkező, egyben a legnehezebben kiismerhető asszonya. Ez a gondos kutatáson alapuló életrajz, amely a kancellár legszűkebb környezetében készült interjúk és más források alapján írja le a politikus figyelemre méltó felemelkedését, egyúttal megvilágítja politikai zsenialitását is.
Egyszerre lebilincselő politikai életrajz és egy, a körön kívülről érkezett szereplő személyes története. Evangélikus lelkész lányaként nőtt fel az NDK-ban, kutatófizikusként dolgozott, és csak a berlini fal leomlásakor ébredt rá arra, hogy szívesen vállalna szerepet a politikában. Alig tizenöt év alatt Németország első embere, majd Európa nem hivatalos vezetője lett.
Kati Marton annak járt utána, vajon mi a titka ennek a rendkívüli felemelkedésnek? Miben áll a kancellár politikai zsenialitása, aminek köszönhetően eredményesen cselezett ki nem egyszer olyan autoriter férfi vezetőket, mint Putyin vagy Trump, illetve miként tudta még bonyolult helyzetekben is megőrizni a jó viszonyt szövetségeseivel, mint például Obamával vagy Macronnal? Mindeközben pedig, a 21. századi politikában egyedülálló módon, sikerült megóvnia a privátszféráját is.

KATI MARTON (a képen) magyar származású amerikai író és újságíró. Rádió- és tévériporterként, valamint a The New Yorker, az Atlantic Monthly, a The Times of London, a The Washington Post, a The Wall Street Journal és a Newsweek munkatársaként számos szakmai elismerést és díjat kapott, a Titkos hatalom című könyve felkerült a The New York Times bestseller-listájára. Első könyve egy Wallenberg-életrajz volt, de Egy amerikai asszony című regényével szépíróként is bemutatkozott már. Jelentős emberi jogi tevékenységet fejt ki egy nők és leányok jogait védő nemzetközi szervezet élén, s 2001 óta a háborús zónákban élő gyermekeket gondozó ENSZ szervezetnek is munkatársa. 2008-ban Pro Cultura Hungarica díjat kapott, 2009-ben pedig ő volt az „Extremely Hungary – Csordultig magyar" címet viselő, New York-i és washingtoni magyar kulturális évad védnöke.


Kati Marton két gyermek – egy fiú és egy leány – édesanyja, New York-ban él, férje a nemrég elhunyt Richard Holbrooke, az ismert amerikai diplomata volt.

A Corvina kiadásában magyarul megjelent művei: Kilenc magyar – aki világgá ment és megváltoztatta a világot (2008), Titkos hatalom – avagy amikor az elnök felesége beleszól a történelembe (2009), A nép ellenségei – Családom regénye (2010), Halál Jeruzsálemben (2011)
Források: lira.hu, Kati Marton Facebook oldala

Köszönöm a lehetőséget a Corvina Kiadónak!

A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a borítóképre kattintva.

Kövess minket Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes