A Brontë nővérek nyomoznak 2.

Könyvajánló - Bella Ellis: Ördögi csontok

A legendás írótrió, Charlotte, Emily és Anne Brontë élete megtoldva egy kis misztikus bűnügyi nyomozással.

295922032_2357018221114389_3806329072048996411_n.jpg

Brontë nővérek ismét nyomoznak, de ha lemaradtatok az első részről sem kell izgulni, önálló regényként is megállja a helyét Bella Ellis Ördögi csontok című kötete, de azt mondom érdemes elolvasni az elsőt is, pláne, ha ez a könyv elnyerte a tetszéseteket.

A sorozat előző részében már láthattuk a nővéreket amatőr detektívként parádésan helytállni, de a sikeres nyomozás óta már eltelt fél év, amikor Charlette, Emily és Anne fülébe jut az izgalmas hír, hogy Clifton Bradshaw birtokán a kúria egyik kéményében emberi maradványokat találtak. A dolog már önmagában is sokkolja a népeket, ezt pedig tetőzi, hogy a pasas úgy dönt, nem fogja tisztességel eltemetni. A nővéreket nem hagyja nyugodni a dolog. A terv, hogy megszerzik a gyermek csontjait, majd apjuk segítségével örök nyugalomra helyezik azokat.

Miközben nyomoznak mi is megismerjük az elhanyagolt birtokot, a lakók múltját, történetét. Próbálnak rájönni, hogy vajon ki lehetett a gyermek, de a megfejtés helyett csak egyre több és bonyolultabb kérdés merül fel. Főleg, amikor nyomozás elvezeti őket egy árvaházba, ahol okkult, sötét dolgokra bukkannak és az is egyre biztosabb, hogy nem csupán egyetlen áldozatról beszélünk. Ráadásul egyre sürgetőbb, hogy megoldást találjanak, amikor egy újabb fiú tűnik el a városból.

Kapunk három szerethető, eszes, kreatív, érdekes, nagyon valóságos karaktert, egy sejtelmes, borzongató helyszínt a láppal, a komor vidékkel, miközben időutazunk is kicsit. Emellett a sztori fordulatos, feszült, bár igazán a végére lendült bele a szerző, ráadásul a 19. század fontos társadalmi problémái is helyet kaptak a kötetben, mint a rémes árvaházi állapotok, gyermekrablások, nehéz sorsú bevándorlók vagy épp a kizsákmányolás.

Ez a sorozat különleges tisztelgés a nővérek előtt. Egy kis időutazás, egy különleges fiktív történet, valós életrajzi elemekkel, megspékelve a kor jellemzőivel és egy klasszikus krimi elemeivel. És tudom, nem szabad a csomagolás alapján ítélni, de azért nem árt, ha egy könyv borítóján megakad az ember tekintete. Ráadásul ez a könyv pont olyan, ahol engem simán megvett kilóra ez a borító. Sejtelmes, vészjósló, mégis gyönyörű. Extra pedig, hogy a kiadónál ajándék letölthető, nyomtatható könyvjelzőket is találtok többek között ezzel a mesés mintával is.

3067623.jpgA kötetet a General Press Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A kiadó honlapján kedvezményes áron megrendelhető a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

A halál színre lép

A legyek menyasszonya

Három ütős krimi a General Press Kiadó kínálatából

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes