Csakis az igazat

Könyvajánló - Cara Hunter: Csakis az igazat

"A nő mindent kockára tesz - a férfinak csak vesztenivalója lehet.
Egyikük mindenképpen hazudik."

csakis_az_igazat_2.png

Cara Hunter Csakis az igazat című könyvében újra Oxford utcáit róhatjuk Adam Fawley detektívfelügyelővel és csapatával bűnösökre vadászva. Ezúttal nem más, mint a világhírű Oxfordi Egyetem az egyik bűncselekmény helyszíne. Azt gondolná az ember, hogy az ilyen patinás múlttal rendelkező helyeken nem történhet semmi rossz...vagy mégis?

Ezúttal is kaptunk érdekességet, nyomozást, csavarokat, ha nem ismered a sorozat, érdemes az elején kezdeni, de a legtöbb rész önálló regényként is megállja a helyét. A címre kattintva olvashatod a sorozat nyitányáról írt ajánlómat:

#1 Adam Fawley - Egy közeli ismerős

A lassú krimi kedvelői fogják igazán élvezni ezt a regényt, ugyanis apránként épített fel a szerző két nyomozást, bár időnként talán kicsit több is volt a szükségesnél az infó, a tanúk meghallgatása, a gyanusítottak, a bűn kiteljesedése, a bosszú, de a végére azért szépen felpörögnek az események.

Az egyik szálon, kicsit számomra meglepő módon, nem gyilkossági ügyben nyomoz a csapat, hanem egy szexuális bántalmazás van a középpontban. Az ügy pikantériája, hogy az áldozat egy fiatal egyetemista sportoló, aki ráadásul az egyik professzorát vádolja meg a molesztálással. Idáig még semmi meglepő, ám a legtöbben akkor kapják fel a fejüket, amikor kiderül, hogy a diák férfi, a professzor pedig nő. Sokkal ritkábban kerül terítékre ez a felállás. Hoz is bőven érdekességet.

A másik szálon láthatjuk, ahogy a családi idill Adam és Alex otthonában borulni látszik. Érkezik a gyerek, ám egy gyilkossági nyomozás különös eredményeket hoz. Olyannyira, hogy Adamet gyanusítottként letartóztattják, ami miatt ebben a regényben inkább a mellékszereplői pozíció jut neki. Még a saját kollégái sem bíznak az ártatlanságában, ami végképp megnehezíti a helyzetét.

Közben kapunk rengeteg információt, hogy mi vezett mihez, a szerzőtől már megszokott csavaros módon. Szeretem az olvasmányos stílusát, a csavarok is mindig segítenek érdekessé, feszültté tenni egy krimit, bár fel kell kötnie a gatyáját az olvasóknak, hogy követni lehessen ki, mit, mikor és miért hazudott. Bár lassan épül fel a regény, a vége igazán mozgalmassá sikerült. Kicsit kár az elejéért, akadtak számomra kicsit unalmas részek, de az utolsó száz oldal letehetetlenre sikerült, amivel azért sikerült kárpótolnia a szerzőnek. Kíváncsian veszem majd a kezembe a folytatást, ami már meg is jelent Így ​görbüljek meg címmel.

7737427_5.jpgSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon is!

Három krimi-thriller, amit érdemes elolvasni

A jachtparti

Egy új, izgalmas krimi A lány a vonaton szerzőjétől

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes