A történelem leghírhedtebb merényletei

Könyvajánló - Jonathan J. Moore: A történelem leghírhedtebb merényletei

"A könyv Agamemnón és III. Ramszesz meggyilkolásától II. Pál pápa, Andy Warhol és Reagen elnök sikertelen merényletén át egészen az arab tavaszig, Kadhafi "szelfis" meglincseléséig ível, és vezeti át az olvasót. Rafinált, ügyetlen vagy épp fanatikus elkövetőkkel vagy hősökkel ismerteti meg az érdeklődőt, akikre szörnyű sors várt (Figyelem csak FELNŐTT olvasóknak!). Olvashatunk benne híres maffialeszámolásokról és a történelmet más irányba fordító véres eseményekről."

fokepmerenylet.jpg

A Kossuth Kiadó szép sorban elhozza magyar nyelven az olvasóknak Jonathan J. Moore érdekességekkel telepakolt könyveit. A szerző foglalkozott már szektákkal, titkos társaságokkal, felfedezésekkel és halálbűntetésekkel is, A történelem leghírhedtebb merényletei című kötetében pedig olyan gyilkosságokat gyűjtött össze, amelyek felborzolták a történelem folyását.

A szerző hét fejezetre bontva gyűjtötte össze a merényleteket. Olvashatunk uralkodókról, politikai vezetőkről forradalmárokról, hírességekről, maffiózókról, de olyanokról is, akik eltakarításában a demokráció nem segített, így maradt az agressziv megoldás és a kötet végére jutott egy fejezet azoknak, akik megúszták az ellenük irányuló merényletet.

Egy sikeres gyilkossághoz csupán a megfelelő pillanatra van szükség. Ezeket a pillanatokat használták ki az olyan elkövetők is, mint Brutus, ki császára ellen szövetkezett és egy késsel oltotta ki Caesar életét, aki mellett tucatnyi római császár neve bukkan fel egy összefoglalóban a "Római császárok véres végzete" címmel.

Számos híres-hírhedt gyilkosság részletes leírását olvashatjuk, mint például IV. Henrik, I. Pál, Abraham Lincoln elnök története vagy épp II. Miklós cár és családjának a véres lemészárlása. Moore könyvében nemcsak a merényletek körülményeit ismerjük meg, hanem a helyszínt és természetesen a fegyvereket. A történelem során a gyilkosok kreativitása határtalannak bizonyult. Brutális forró vassal való kivégzés, különféle tőrök, kések, mérgek általi halál és persze a klasszikusnak számító pisztolyok is szép számmal akadnak.

Talán az egyik legbizarabb fegyver, amivel találkozhatunk a kötetben az első, 1920-ban elkészült fegyverré alakított toll, mely hamar népszerűvé vált a titkos ügynökök között. Apró volt, könnyen elrejthető, ráadásul akár méreggel, ciánnal is megtölthették a lövedéket. Utóbbi például a KGB leghatékonyabb fegyverévé tette.

800px-tupac_graffiti_vlasotince_serbia.jpgNemcsak a politikai merényletek voltak meghatározóak a történelem során, hisz ki ne emlékezne például John Lennon tragédiájára vagy számos zenész, mint Notorius B.I.G. és Tupac halálára, bár gengszerbandák tagjaként sajnos nem is voltak ezek olyan meglepőek, ahogy a maffián belüli leszámolások sem. Nem úgy, mint Versace halála, akit egy mentálisan zavar férfi lőtt le a saját otthona előtt.

Persze nem csupán egy jól kivitelezz merénylet okozhat káoszt, széthúzást vagy akár polgárháborút. Bár érdekes eljátszani a gondolattal, hogy mi történhetett volna, ha az 1933-as merénylet sikerrel zárul és Hitler életét veszti, de ugyanez igaz az 1981-es merényletet megúszó Ronald Reaganre is.

Ez egy érdekes, olvasmányos, rengeteg fényképpel, illusztrációval tarkított kötet, amely egy-egy gyilkosságon vagy épp gyilkossági kísérleten keresztül mutat be egy-egy kulcsfontosságú történelmi eseményt. Érdekes szereplők, politikai játszmák, bizarr fegyverek, merész orvgyilkosok. Bárkinek ajánlom ezt a könyvet, aki a történelem sötét, sorsfordító pillanataiban elmélyedne kicsit.

coveratortenelemleghirhedtebb_20210616_1012_56.jpgA kötetet a Kossuth Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

A képre kattintva kedvezményes áron elérhető a kötet a kiadónál!

Kövess minket a Facebookon is!

Nagy Sándor, a hódító

Az utolsó császárné

Több mint 1000 vizuális jel értelmezése

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes