A hó és a múlt fogságában

Könyvajánló - Linda Castillo: A kívülálló

Korrupció, gyilkosság, lövöldözés, menekülés, izgalmak és fordulatok. Ismét egy Linda Castillo kötet, ami leveszi a lábáról a krimik szerelmeseit, ahol drámában és feszültségben nincs hiány.

Linda Castillo kiváló író. Fordulatos, érdekes sztorik, izgalmas szereplők. Kate Burkholder sorozatával nálam nyert és sorban olvasom is őket. A sorozat epizódos jellegű, apró visszautalásokkal, így akár önálló regényként is olvashatók a könyvek, de garantálom, hogy egy után olvasni akarjátok majd a többit is. Íme két kötet ajánlója, amiket már olvastam korábban:

Égető titkok

Szégyen

Legújabb magyar nyelven megjelent kötetében, A kívülálló című regényében a békés kisváros, Painters Mill behavazódik. Gyönyörű havas a táj, de már közelít a vihar, amikor a gyermekeit egyedül nevelő Adam nekiindul egy kis szórakoztató lovasszánozásnak, de a móka hamar véget ér, amikor egy árokba csúszott autót találnak a dűlő mentén, amit félig már belepett a hó. A sofőrüléshez lépve látja a nyitott ajtót, a kinyílt légzsákot és rengeteg vért az ülésen.

Az amishok segítőkészségükről ismertek, így rögtön keresni kezdi a sérült sofőrt. Rá is talál a hóban kuporgó nőre, akiről először azt hiszi, hogy elkéstek, de aztán a nő megmozdul és nem túl barátságos. A férfi segíteni próbál, mire a nő pisztolyt fog rá, de úgy le van gyengülve, hogy kiesik a fegyver a kezéből. A férfiban felmerül, hogy ott kéne hagyni, de aztán a nő elmondja, hogy ismeri Kate-et és ő maga is rendőr, így végül úgy dönt, hogy elteszi a pisztolyt és hazaviszi a nőt, majd szól a rendőrfőnöknek róla.

Kate meg is érkezik a házhoz és kiderül, hogy a nő, Gina, akivel tíz éve együtt tanultak az akadémián és jó barátok voltak, de az idő elsodorta őket egymástól. Gina elmeséli, hogy a teljes kapitánysága, az erkölcsrendészettel az élen korrupt és miután két ártatlan megölését is elsikálták, besokallt és ki akar tálalni. Erre rájöttek és most meg akarnak szabadulni tőle. Ügyet gyártottak ellene és kommandósok rontottak rá a lakásán, meglőtték ugyan, de nagy nehezen sikerült elmenekülnie. Kate-nek fogalma sincs mit tegyen, beszél hát azzal az emberrel, akiben mindenkinél jobban bízik, Tomasettivel, aki ügynökként talán utána tud nézni Gina sztorijának.

Miközben ketten próbálják kimonyozni, hogy mi is történik azon a kapitányságon és megbízhatnak-e Ginában, kapunk képeket a korrupt zsarukról is, akik el akarják intézni Ginát, hogy az ne tehesse tönkre a tökéletesen kiépített kis privát "maffiájukat". Mesterien próbálják besározni, elhitetni mindenkivel, hogy korrupt és rá akarnak verni egy gyilkosságot is.

Felbukkan egy barát a múltból. Vajon Kate hihet neki? Újabb, izgalmas, fordulatos regény, ahol semmiben sem lehetsz biztos. Egyik pillanatban hittem Gina ártatlanságában, a másikban sárosnak gondoltam. Ismét egy Castillo kötet, ami leveszi a lábáról a krimik szerelmeseit és, ahol drámában és feszültségben nincs hiány.

2405442.jpegKöszönöm, General Press Kiadó!

A kötet kedvezményes áron elérhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

Érdekelnek a könyvújdonságok?

Kövess bennünket Facebookon!

Főkép: fb.com/generalpress

Te is lehetsz a következő...

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes