Mit keres Budapesten a híres Sherlock Holmes?

Könyvajánló - Csabai László: Sherlock Holmes Budapesten - Rejtvénykönyv

Egy izgalmas bűnügyi kaland, melyben a magyar fővárosba érkezik a világhírű Sherlock Holmes. Ráadásul mindez egy rejtvénykönyvben, ahol két befejezés várja a nyomozásra elszánt olvasókat.

Néhány éve bombaként robbant és azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek a szabadulószobás kalandok. Az első szobák megjelenése óta már otthon is hódolhatunk a nyomozás iránti szenvedélyünknek. Ebben segít a számos társasjáték és könyv, amelyek mind a szabadulás élményét nyújtják.

A Corvina Kiadó Csabai Lászlóval közösen megalkotott egy kis nyomozós rejtvényt, avagy rejtvénykönyvet, hogy pár órára belebújhassunk a legendás skót detektív bőrébe a Sherlock Holmes Budapesten című kötetben. Ebben a könyvben ugyanis kapunk egy izgalmas regényt, melynek két végkifejlete van. Az elsőt készen kapjuk, a másodikhoz viszont a kötet végén található rejtvényt kell sikeresen megfejtenünk. Kettő az egyben szórakozás, mely tökéletes ajándék lehet bárkinek, aki nyitott egy kis kalandra.

Az 1928-ban játszódó történet valós eseményeken alapul, így a regény olvasása közben kapunk egy kis ízelítőt, egy remek korrajzot a Horthy-korszakról. A zseniális Holmes és Watson megérkeznek Budapestre, hogy védjék Rothermere Juniort, a magyar korona egyik várományosát.

Imádom a régi Budapestet bemutató fotókat, a korabeli illusztrációkat, ahogy a történetben és a fotókon is megelevenednek a főváros kultikus helyszínei és néhány fiktív helyszín is, miközben Holmes-ot megkeresi Schiffer nyomozó, hogy Watsonnal segítsenek neki a egy fegyvergyáros eltűnt lányának, Euridiké megtalálásának ügyében. 

A két ügynek látszólag semmi köze egymáshoz, de a rutinos olvasónak biztosan vannak kétségei, ötletei és máris a nyomozókkal együtt pörög a megoldáson...

A kétféle lezárás is izgalmas ötlet. Elsőre könnyűnek tűnt a kötet végén található feladványsor, de azért akadnak ravasz kérdések, amiken könnyű lehet elcsúszni. Egy izgalmas kaland, klasszikus detektívregény a 20. század politikai útvesztőiben.

A világot elárasztja a Holmes-láz. Sorban születnek meg a sorozatok, filmek, ideje volt felülni a nosztalgiavonatra. A rejtvénykönyv ötlete a Corvina Kiadó igazgatója, Király Levente fejéből pattant ki, és felkérésére írta meg Csabai László Sherlock Holmes budapesti nyomozását. Olvasás közben könnyű elveszni egy jó regényben, de talán még jobb, ha van lehetőségünk igazán belefolyni a történet cselekményébe. Menet közben ugyan nincs lehetőségünk rá, de az alternatív befejezésnek köszönhetően eldönthetjük melyik a számunkra kedvesebb végkifejlet.

Egy kis ízelítő a kötetből:

2782705.jpgKöszönöm a lehetőséget a Corvina Kiadónak!

A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.

Kövess minket Facebookon!

Főkép: fb.com/corvinakiado

Tíz kalandos csapdahelyzet interaktív rejtvényekkel

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes