Zabaszauruszok újra bevetésen

Könyvajánló - M. Kácsor Zoltán: A Százfok-öböl réme

Egy Zabaszaurusz bármire képes. Vajon még arra is, hogy lecsendesítsen egy óceánt?

fokep_102.jpg

M. Kácsor Zoltán új könyvében ismét elutazhatunk ebbe a varázslatos képzeletbeli, a Zabaszauruszok földjére, hogy megnézzük mi történik, ha a három jóbarát, Rilex, Kunyi és Barmol megindul, hogy eljusson a bölcsek falujába, Valamiderengbe. Aki olvasta a korábbi köteteteket már biztosan sejti, hogy ez az út sem lesz éppen könnyű menet.

Szeretnék, hogy a selypítős sárkány, Leiszút Feliszút hazatérhessen a sárkányok közé, de ehhez egy lehetetlen küldetést kell teljesíteniük: le kell csendesíteniük az Csendes-óceánt. Mondtam én, hogy lehetetlen. De a barátok, a család hegyeket képes megmozgatni a barátaiért.

Az egyetlen, aki ismeri az utat az Káró, a varjú, aki mindig zűrt kavar. De ez sem tartja vissza ezt a különös kis csapatot és persze annak rendje és módja szerint nem egyszer bajba is kerülnek. Először a Végtelen Síkságban, ahol a mágia az úr, de a barátságuk és egymás iránti elkötelezettségük most is kihúzza őket a slamasztikából. 

Olvasás közben ezúttal sincs idő unatkozni, hisz ezzel nem érnek véget a kalandjaik. Egy veszélyes varázslat is veszélyezteti a küldetést, majd kiderül, hogy még a mindentudó Bölcs Csőr sem tud mindent. Menet közben aztán megtudjuk, hogy a jóslat, miszerint a világot egy jószívű énekes tolvaj menti meg és azt is megtudjuk ki ez a hős. De vajon sikerrel jár?

De nem csak rájuk várnak kihívások. Gyíktaréjon felbukkan Dragalád, így Leiszút Feliszút és barátai, újdonsült kis családja csatába kényszerül a dragoszauruszokkal, akik mindenáron meg akarják szerezni sárkánylakot. Még az is megkérdőjeleződik, hogy ki a barát és ki az ellenség. A lehető legrosszabbkor érkezik ez a támadás és, amikor már minden veszni látszik, váratlan helyről érkezik a segítség. Ám ez csupán egyetlen győztes csata. Messze még a háború vége...

Izgalmak, fordulatok, mágia és persze szerethető szereplők, humoros jelenetek, játékos nevek, könnyed szórakozás. A jó és a rossz harca azonban még mindig nem ért véget. Szerencsére, mert ez azt jelenti, hogy később ismét visszatérhetünk majd a Zabaszauruszok kalandos világába, hogy tovább izguljunk a kis családért.

M. Kácsor Zoltán még mindig meg tud nevettetni. Az írása tökéletes egy gyereknek: könnyed nyelvezetű, érthető, a szereplők imádnivalók, a nevek pedig parádésak. Könnyen megjegyezhetők, játékosak, mókásak. Bertóthy Ágnes rajzaiban pedig most sincs hiba, remekül egészítik ki a bolondos, fordulatos történetet. 6-10 évek gyerekeknek kiváló választás ez a regénysorozat, teljesen mindegy, hogy egyedül olvassák a gyerekek vagy jó kis családi programot csinálunk belőle, mindenki élvezni fogja a kalandozást a Zabaszauruszok között.

További kedvcsinálónak, íme egy részlet a szerző felolvasásában:

mkacsorz_aszazfokobolreme_72dpi.jpgA kötetet a Kolibri Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképekre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Dragalád visszavág

Elugrottam a Plútóra, holnap jövök!

Kalandok az erdő mélyén Jancsival, aki amúgy Janka

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes