Két jó kis gyilkossággal megtűzdelt regény a nyári estékre

Könyvajánló - Angela Marsons: Törött ​csontok és Gina LaManna: Apró ​bűneink

Két történet, az egyikben egy a társadalom peremén vadászó sorozatgyilkos van a középpontban, a másikban pedig négy nő, akik valami különös oknál fogva mind magukra vállalják ugyanazt a gyilkosságot...

A General Press ontja magából az érdekes, izgalmas, szórakoztató thrillereket, krimiket, ezúton is köszönöm a kiadónak a példányokat! Ebben a posztban mutatok rögtön kettőt is, az egyik a brit szerző, Angela Marsons Törött ​csontok című regénye, a másik pedig az amerikai Gina LaManna Apró ​bűneink című írása.

Nézzük először a Törött csontok című könyvet, ami nekem nagyon bejött. Angela Marson kiváló író, remek mesélő, a sztori pedig izgalmas, érdekes, pörgős, ráadásul középpontjában egy aktuális társadalmi probléma, a modern rabszolgaság kapott helyet. A szerző nem kíméli a főszereplőt, Kim Stone felügyelőt és csapatát. Van itt emberkereskedelem, prostitúció, kizsákmányolás, kegyetlenkedés, áldozatok, vér, gyilkosságok, minden, ami egy jó krimi-thrillerhez kell.

A szerzőnek ez már a hetedik thrillere Kim Stone-nal a főszerepben, de ez a kötet is megállja a helyét önálló regényként. De ne érjétek be ennyivel, érdemes elolvasni a többi kötetet is, mert Marsons egy nagyon izgalmas karaktert alkotott meg Kim személyében. Egy hajthatatlan nyomozó, akit kísért a múltja, mely érzelmileg súlyos sebeket ejtett rajta, amitől antiszociálissá vált, de emellett erősebbé tette és hajtja előre.

139485037.jpgEzúttal egy olyan sorozatgyilkost kell elkapnia, aki a társadalom peremén élőket és dolgozókat, tapasztalan, fiatal prostituáltakat gyilkol. Szívszorító volt ezekről az áldozatokról olvasni. Gyerekek, nők, köztük bevándorlók is, mind olyanok, akik valamiért kiszolgáltatott helyzetbe kerültek és bedarálta őket az alvilág. Sajnos a világban is minden nap megtörténnek hasonlók és Angela Marsons pedig mindezt olyan hitelesen írja le, hogy akár ezek is igaz történetek lehetnének.

Közben pedig csapata néhány tagja egy csecsemő ügyében nyomoz, akit valaki a kapitányság előtt hagyott. Ezen a szálon egy újabb súlyos társadalmi problémával találkozunk. Betekintést nyerünk az illegális bevándorlók és az őket ért sérelmek, a kényszermunka világába.

Mindkét szál sötét, nyomasztó, ezt pedig csak tovább spékelik a brutális gyilkosságok. Pörgős, fordulatos thriller, nálam nyert, engem beszippantott nehéz cselekménye ellenére (vagy épp amiatt). Mindenkinek ajánlom, aki szereti a gondolkodásra sarkalló regényeket. A borítóképre kattintva kedvezményesen megvásárolható a kötet közvetlenül a kiadótól.

És most jöjjön az Apró bűneink. Ez egy érdekes, kicsit lassú krimi, ahol négy főiskolás barátnő életét követhetjük nyomon. Évek óta nem találkoztak, most egy esküvő hozta össze őket Kaliforniában.

A menyasszony meghívja egykori lakótársait, Kate-et, Emilyt és Gingert a lagzira. A történet akkor lesz igazán érdekes, amikor előkerül egy férfi holtteste. A rendőrség nyomozni kezd, minden vendéget és dolgozót kihallgatnak a szállodában. Egy gyilkosság önmagában még nem lenne elég egy érdekes regényhez, de ha ezt az egyet négy nő is beismeri, ráadásul állítják, hogy egyedül cselekedtek...na, akkor már igazán érdekes a szituáció.

Az egykori lakótársak és egy idős asszony, Lulu vállalják magukra a tettet. Már csak a motivációkra kell rájönni: miért halt meg a férfi és miért teszi ezt a négy nő? Az nem kérdés, hogy mind hazudnak. De miért? Fejezetenként halad a regény és sorban megismerjük a nőket, miközben halad a nyomozás is a maga útján. Apránként kapjuk a puzzle darabkáit. Megismerjük a titkaikat, problémáikat, közben reménykedünk, hogy a kihallgatások során kiderül kivel, hogyan és miért is történik most minden.

139484727.jpgNégy nő különféle problémákkal. Emily gyermeke elvesztése miatt az alkoholban keresi a megnyugvást, Kate a szakmai karriert anyaságra cserélné, de nem képes teherbe esni, Gingert megviseli, hogy nem találja a közös hangot lányával, Lulu pedig attól tart, hogy a férje el fogja hagyni. A világnak mind azt mutatják, hogy minden rendben, közben a színfalak mögött mind megkeseredtek.

A kötet komoly problémákat feszeget, mint például a gyász feldolgozása, az alkoholizmus, a meddőség, az anyaság, a magánytól való félelem. Egy érdekes krimi mindennapi problémákkal, ez pedig megtoldva egy kis nyomozással és egy jó kis csavarral a végén. Tetszett, hogy sokáig nem tudjuk ki az áldozat és mi is történt vele, így sokkal jobban fókuszálhatunk arra, ahogy lehull a lepel a látszólag idilli életet élő nőkről.

Nem volt rossz, de a fülszöveg alapján thrillert vártam, helyette kaptam krimibe ültetett drámát. Aki viszont egy könnyed krimire vágyik, az nem fog csalódni Gina LaManna regényében, melyet a borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelhettek a kiadó honlapján.

Kövess minket Facebookon!

Egy elrabolt kislány és brutális gyilkosságok egy izgalmas krimiben

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes