Egy szuper horror-képregény pazar fináléja

Könyvajánló - Joe Hill és Gabriel Rodriguez: Locke & Key - Kulcs a zárját 3.

A tragikus múlt Locke-gyerekek egy rettenetes év után végre azt hiszik megnyugodhatnak. Megütköztek a sötét erőkkel és nyertek. Legalábbis ők ezt hiszik...

locke-and-key-5.jpg

Joe Hill parádés író, a horror nagyágyúja, aki Locke & Key képregényeivel robbant be a köztudatba és zsebelt be számos díjat. Az eszméletlen történetet pedig Gabriel Rodriguez rajzai teszik felejthetetlenné. Ha eddig kimaradt az életedből a sorozat, akkor ajánlom a korábbi kötetek ajánlóját egy kis kedvcsinálónak.

Locke & Key - Kulcs a zárját 1.

Locke & Key - Kulcs a zárját 2.

Az előző két kötetben már megismertük a Locke testvéreket és családjuk tragédiáját. Bode, Tyler és Kinsey beköltözött az ódon Kulcsházba, felfedezték a rejtélyes kulcsokat és képességeiket, összetűztek egy ősi lénnyel és úgy tűnt nyertek. De sajnos mégsem. A gonosz közelebb van, mint gondolnák... Sötét felhők gyülekeznek és a kölykök állnak vesztésre. Susogó gyűjti a kulcsokat és egyre közelebb van hozzá, hogy rászabadítsa a világra a démonokat.

Miközben hőseink reménykednek, hogy véget ért a rémálom utaznak kicsit az időben. Természetesen egy különleges kulcs segítségével képes a múltban történt eseményeket megnézni. Be ugyan nem avatkozhatnak a történésekbe, de információgyűjtésre tökéletes módszer. Kinsey és Tyler először a kulcsok keletkezését nézi meg. Azokat a napokat, amikor felmenőik először néztek farkasszemet a sötétséggel.

Ezt követően pedig azokba az időkbe látogatnak, arra a nyárra, amikor apjuk tinédzserként a Kulcsházban szembenézett Susogóval. Igyekeznek megtudni, hogy mi is a lény célja és nekik mindehhez mi közük van. Ezek a részek mind izgalmas kiegészítői a sorozatnak és egyre jobban megértjük a miérteket mielőtt elérkezünk a végső megmérettetéshez. Izgalmak, drámák, vérfürdő, veszteségek. De vajon ki kerül ki győztesen?

Az eddig részeket is imádtam és szerencsére ezúttal sem kellett csalódnom. Gyakorlatilag három történetet kaptunk. Megismerhettük a kezdeteket, a gonosz érkezését, a kulcsok eredetét, a Locke család múltját. Aztán Susogó teljes sztorija is napvilágot lát, miközben látjuk a fiatal végső küzdelmét. Néha egy rossz döntés elég, hogy sok ember életét romba döntse...

Aki követte végig a történetet láthatta, hogy hihetetlen fejlődésen mentek át a karakterek. A szemünk előtt lettek szétesett kölyökből felelős fiatal felnőttek. Hill parádés ebben is, ahogy a hangulatkeltésben, a megfelelő fordulatok megírásában és egy remek történet pazar befejezésében is. Lenyűgöző az a kreativitás, amivel megálmodta ezt a világot ezzel a történettel. Gabriel Rodriguez pedig társította hozzá ismét a tökéletes illusztrációt. Ez a páros egy lenyűgöző horrort alkotott, melyben a kör bezárul. Láthatjuk az első kulcs keletkezését és az utolsót is...

A Fumax Kiadó pedig ezúttal is hozta a tőle megszokott minőségi keménykötést és a szuper fordítást. A borító pedig meseszép. Mind a három kötet gyönyörű borítót kapott, így nem csupán a tartalom viszi el a pálmát, hanem a polcon is csodásan mutatnak.

A kötet tartalmazza: Locke & Key: Clockworks #1-6, és Locke & Key: Alpha&Omega #1-6.

3146420_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Joe Hill
Illusztráció: Gabriel Rodríguez
Fordította: Holló-Vaskó Péter
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás, védőborítós
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: kb 320
ISBN 978-963-470-124-8

Kövess minket a Facebookon is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes