Kulcsok, melyek ősi kapukat nyitnak, de időnként elméket tárnak fel

Könyvajánló - Joe Hill és Gabriel Rodriguez: Locke & Key - Kulcs a zárját

Mi kell egy magával ragadó felnőtteknek szóló képregényhez?
Két kiváló mesélő, egy különleges látványvilág,
egy érdekes, egyedi történet,
rejtély, rettegés, izgalom,
találkozás a természetfelettivel
és egy velejéig romlott főgonosszal. 

A Fumax Kiadó egy újabb igényes gyűjtői kötettel örvendeztette meg a képregények szerelmeseit. Ezúttal Joe Hill  és Gabriel Rodriguez alkotását hozták el nekünk. Hill a horror nagyágyú, Stephen King fia, akinek a Locke & Key című képregény három kiemelkedő díjat is hozott: két Brit Fantasy-díjat és egy Eisner-díjat söpörhetett be általa.

Ebben a keménykötéses kötetben 12 rész kapott helyett: Isten hozott Lovecraftban (Welcome to Lovecraft) #1-6 és Fejben dől el (Head Games) #1-6.

Nem aprózta el a szerző, egy családi tragédiával indul a történet. A békés üdülést derékba töri egy aljas bűnöző, Sam Lesser, amikor brutális kegyetlenséggel meggyilkolja a Locke család fejét. Ezután az édesanya úgy dönt, könnyebb lesz feldolgozni ezt a szörnyűséget, ha gyerekeivel együtt messzire költöznek nagybátyjukhoz. Van egy régi családi birtok egy ódon kastéllyal Lovecraftban. A háznak még neve is van, Kulcsház. Ez lesz az új otthonuk. 

A három testvér, Bode, Tyler és Kinsey más-más módon gyászolják apjukat, ám mindegyikük szenved. Miközben ismerkednek az új helyzettel, az otthonnal, egyre különösebb dolgok történnek velük. Hármuk közül Bode szembesül először a ház furcsaságaival.

Talál egy kulcsot és a hozzá tartozó ajtót, melyen átlépve a szelleme képes elhagyni a testét és szabadon lebegni a házban. Nyilván szegénynek először senki nem hisz, amikor elmeséli ezt a különös tapasztalatot. Majd apránként kiderül, hogy nem csupán ez az egyetlen különös erővel bíró ősi kapu található a házban. A többi kapu is mind ismeretlen, furcsa, veszélyes valóságba viszik el azt, aki elég merész (vagy őrült?), hogy átlépjen rajtuk.

locke-key-11.jpg

Nincs horror gonosztevő nélkül, ugye? De ez a rém, akit Joe Hill és Gabriel Rodriguez megalkotott nagyon durva. A kicsi Bode nem túl szerencsés, ő az, aki a Kulcsház titkait kutatva belefut a ház alatt ebbe a gonosz, kíméletlen, gyűlölettel teli lénybe. Ráadásul csupán egy kedves, naiv és magányos kölyök, amit tökéletesen használ ki ez a rohadék. Bode pedig nem is sejti milyen szörnyeteget készül szabadon engedni...

A szerzőtől kapunk egy sokkoló, meghökkentő természetfeletti, félelmetes világot, ahol a ház más-más zugaiból bukkannak elő az ősi kulcsok, melyek egyre durvább dolgokra képesek. A valóságot és a személyiséget is képesek manipulálni, megváltoztatni. Akad közöttük olyan is, mely az ember fejét kinyitva képessé tesz, hogy belelássanak az illető elméjébe. A démon pedig egy bizonyos kulcsot keres, az Omega-kulcsot. Megszerzéséhez pedig bárkin átgázol...akár ártatlan gyerekeken is. De miért?

Ahogy olvastam és a képek alapján apránként raktam össze a történetet a fejemben az első gondolatom az volt, hogy ezt több száz oldalon keresztül is szívesen olvasnám egy jó kis regényben. Vagy! Egy király kis tévésorozatot is lehetne építeni erre a sztorira. És lám! A profik is egyetértenek velem, íme egy újabb képregény, amelyre lecsaptak a filmgyártók.

Nem meglepő, egy igazán egyedi, rejtélyes sztori jól felépítve, megspékelve izgalmas zárásokkal, érdekes szereplőkkel, tökéletesen passzoló, sötét, borús illusztrációkkal. A Locke & Key alapján készülő sorozatot tavaly rendelte meg a Netflix. A tíz részből álló nyitó évad idén kerül a nagyérdemű elé, az elkészítésében pedig Joe Hill is aktívan részt vett. A sztori adott egy kiváló sorozathoz, reméljük jól sikerül.

3074611_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Joe Hill
Illusztráció: Gabriel Rodriguez
Fordította: Holló-Vaskó Péter
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás, védőborítós
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 320
ISBN 978-963-470-047-0

Kövess minket a Facebookon is!

Érdekel a Marvel Univerzum lecsúszott szuperhőse? Kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes