Titkos Bosszúállók: egy ismeretlen ellenséggel vívott totális háború

Könyvajánló - Warren Ellis: Titkos Bosszúállók

Küldetés végrehajtani.
Észrevétlen maradni.
Világot megmenteni.


A Fumax Kiadó ismét egy igényes Marvel gyűjteménnyel örvendezteti meg a rajongókat. Ezúttal a Titkos Bosszúállók világából kapunk néhány érdekes történetet. A kötet tartalmazza a Secret Avengers sorozat 16-21. számait, melyekben számos már jól ismert szereplő bukkan fel.

A csapat élén a szuperkatona, Steve Rogers, őt segíti sokak nagy kedvence, az egykori KGB ügynök a Fekete Özvegy, Natasa Romanoff, a mutáns géniusz, Bestia, az ellentmondásos titkosügynök, Sharon Carter, a világ legjobb harcművésze, Shang-Chi, az egykori zsoldos, Steven Grant, a Holdlovag, James Rhodes, a Hadigép és a harcos istennő, Valkűr.

Olyan ez a kötet, mintha novellákat olvasnánk szuperhősökről. A fent felsorolt hősök minden részben változó felállásban végeznek kisebb-nagyobb világmegmentő műveleteket, amik közben ismerhetjük meg egy kicsit jobban őket. Az Árnyéktanács nem pihen, Steve Rogers és csapata pedig mindent megtesz, hogy megakadályozza aljas terveiket.

Van itt minden, ami érdekes és izgalmas. Föld alatti metropolisz, melyet az időutazás során használt Von Doom-sugárzás segítségével találnak meg, de van dolguk a maffiával is és akad ocsmány emberi DNS-kísérleteket végző laboratórium is, ahol fel kell szabadítani a kísérleti nyúlként raboskodó ártatlanokat.

A csapat neve is utal rá, hogy titokban kéne működni, a sötétség rejtekéből csendben megmenteni a világot, ám ehhez képest hőseinknek mindig sikerül valami hangos akcióval felszámolni az ellenséget. Nyilván ennek az olvasó örül, mert igazán látványos akciójeleneteknek lehetünk szemtanúi.

Minden történet más és más, Warren Ellis izgalmas történeteket alkotott, melyeket a változatos látványvilág tesz igazán szórakoztatóvá. A változatosságot pedig hat kiváló művész garantálja. Az illusztrációkat olyan a képregényvilágban ismert és elismert rajzolók alkották, mint Jamie McKelvie, Kev Walker, David Aja, Michael Lark, Alex Maleev és Stuart Immonen.

Őszintén bevallom, jobban szeretem, amikor egy történet szép hosszan, több köteten keresztül van elmesélve, részletesen kidolgozva, mint amikor ilyen rövid kis sztorik vannak, melyek inkább látványos akciójelenetek csupán, de akik örömmel merülnek el az epizódos, novellás jellegben, azok tutira imádni fogják ezt a kötetet is. Marvel rajongóknak kötelező eleme a gyűjteménynek.

3241072_big.jpgA kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Írta: Warren Ellis
Fordította: Rusznyák Csaba
műfaj: képregény
formátum: keménytáblás
méret: 192 x 284 mm
oldalszám: 140
ISBN 9789634701361

Kövess minket a Facebookon is!

Mielőtt Hulk zöld lett...létezett egy szürke Hulk

Deadpool, a Marvel-univerzum Zsémbes Zsoldosa

Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes