Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Könyvajánló - Kelly Sue DeConnick és David Lopez: Marvel Kapitány: Magasabbra, távolabbra, gyorsabban

Elnyomó, kapzsi rendszer, űrjárvány sújtotta faj, esküvő egy világban, ahol csak verselve szabad kommunikálni, brutális cica, hős mikulás. Mindezeket összeköti egy szuperképességekkel megáldott harcos, Marvel Kapitány, aki, bár a Földön szuperhős, mégsem találja a helyét, ezért új kalandokra indul az űrbe.

fokep_43.jpg

A Marvel moziverzumnak köszönhetően már itthon is ismertté vált szuperhős Carol Danvers, alias Marvel Kapitány, akinek történetét elhozta nekünk a Fumax Kiadó egy gyűjteményes kötetben. Főszereplőnk igazi hős a Földön, a Bosszúálló Angyalainak aktív tagja, de úgy érzi valami nem stimmel. Nem tudja mit kezdjen magával, ezért amikor adódik egy lehetőség, hogy elinduljon az űrben, kap az alkalmon és az új kalandok reményében űrhajóba pattan.

A képregényben több ismert Marvel figura is felbukkan. Vasember, James Rhodey Rhodes (Vashazafi) - itt egy kis romantikus szálat is megismerünk Carol és Rhodey között, aztán az űrkalandok közben felbukkannak a Galaxis őrzői, hogy megmentsék Marvel Kapitány hátsóját.

A Földön landol egy hajó, benne egy idegennel, Tic-kel, Carol pedig útnak indul, hogy a torfait hazajuttassa. De ki kell derítenie hol él, ugyanis a torfaiak bolygója elpusztult. Út közben csatába kerül, ahol végül a Galaxis Őrzői kisegítik. A találkozás jó pár vicces jelenetet hoz, egyik fő oka Csubi, aki Carol macskája, akinek kinyírására Mordály többször próbát is tesz.

"Vigyázz Csubira, és mondd meg Mordálynak, hogy ha egy ujjal is hozzáér, jön a mosómedve-armageddon."

A galaxisban bőven akadnak problémák, melyek legfőbb oka a kapzsiság, az elnyomás, de még házassági kalamajkák is akadnak. Carol tárgyalni próbál, de az ő erőssége nem a diplomácia, hanem szuperképességeinek tökéletes alkalmazása a csatákban. Sugarakat képes lőni a kezével, hihetetlen ereje van, repülni is képes, ráadásul speciális sisakjának köszönhetően az űrben is tökéletesen boldogul. Tele van energiával és jókor lövöldöz humoros beszólásokat, de közben kapunk egy adagot belső vívódásából, kudarctól való félelméből.

Van itt minden, ami egy humoros képregényhez kell: elnyomó rendszer, űrjárvány sújtotta faj, akiknek menekülniük kell, esküvő egy világban, ahol csak verselve szabad kommunikálni, na meg a cica, Csubi, aki nem az, akinek Carol hiszi és rá is fog jönni, hogy miért akarta Mordály bármi áron kivégezni, és akkor még muszáj említést tenni a Mikulásról, aki a kellő időben kisegíti a történetek főhősét.

Már a kötet elején tudtam, hogy jól fogok szórakozni, amikor ellőttek egy poént, hogy igazoltatásnál Marvel kapitány legyez egyet a kezével és közli, hogy "Nem ezeket a droidokat keresitek,", majd miután nem jön be, nyugtázza, hogy egy próbát megért és indul a bunyó.

A rajzok nagyon szépek, a karakterek jól eltaláltak, tényleg az arcukra van írva minden. A sztori okés volt, de inkább a szereplők vitték a hátukon képregényeket, főleg Mordály, akit már a vásznon is csak szeretni lehetett. Szerintem az egyik legjobb fej Marvel figura.

A kiadás a kiadótól megszokott igényes, minőségi darab, ami tökéletes éke lesz bármely képregényrajongó polcának. Ebben a gyűjteményes kötetben a Marvel Kapitány (Captain Marvel) sorozat első 13 számát találjátok, plusz néhány extra képet, borítóterveket.

A kötetet a Fumax Kiadó bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

3092663_big.jpgTetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Szöveg: Kelly Sue DeConnick
Illusztáció: David Lopez
Fordította: Kodaj Dániel
Formátum: keménytáblás
Oldalszám: 296 oldal
ISBN 978-963-470-075-3

Kövess minket a Facebookon is!

Kíváncsi vagy milyen volt a Marvel Kapitány a vásznon? Kattints!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes