Úton a Kárhozat szívébe...

Könyvajánló - Ed McDonald: Hollóvér (A holló jele 2.)

"McDonald azon dolgokra épít a Hollóvérben, amik már az Éjszárnyat is kiemelkedővé tették: feszült és erőszakos akciójelenetek, mélyen felkavaró szörnyek hada és helyenként előtörő morbid humor várja most is az olvasót."
Publishers Weekly

Idén tavasszal jelent meg magyar nyelven Ed McDonald kiemelkedő grimdark fantasy-jának a folytatása, a Hollóvér. A holló jele sorozat egy rendkívül izgalmas világba kalauzolja el az olvasókat. Véres, csavaros és letehetetlen nyitó kötetével milliókat hódított meg. Ha lemaradtál róla, mindenképpen azzal kezd, mert ebben a posztban belefuthatsz spoilerrel az első kötetre vonatkozóan. Kattints a címre és ismerkedj meg az első résszel:

Ed McDonald: Éjszárny

A szerző ebben a kötetben sem kíméli az olvasókat. Izgalmak, akciók, vér, morbid humor és még sok-sok új információ erről a pusztuló világról, az ellentétekről, a semmiből feltörni készülő újabb gonoszokról és rengeteg mágia. Eltelt négy év és bár sikerült visszaverni a Mély Királyait a Kárhozatba sajnos nem megy minden rendben.

A kötet elején végigjárjuk, hogy mi történt a Birodalomban, milyen hatása volt az eseményeknek és szépen apránként kirajzolódik előttünk a várható bonyodalom is. Rhyhalt még mindig az Éjszárny vezére és a Csókák is vele vannak. Sokukat megismerhettük az előző kötetben, de ezúttal érkezik közéjük egy árva gyermek, Amaira. Ijesztő látni, belegondolni, hogy miként nőhet fel egy ilyen világban egy gyerek. Főleg, ha ilyen mocskos szájú népek között találja magát.

"Gyereknek komoly tévedés ígéretet tenni. A felnőttek, akik tucatnyi megszegését átélték már, felfogják, hogy változnak a körülmények, és egy ígéret a legjobb esetben is csupán a pillanatnyi szándék megerősítése. Egy gyerek viszont a pokol hét bugyrán át is emlékszik az adott szóra, és vaslánccal ragaszkodik hozzá."

Már korábban is hallottunk a Fénylányról, ezúttal azonban ő jelenti a történet alapját. Valengrad éli mindennapjait, de ijesztő mértékben kezd teret hódítani egy szekta, mely az időnként látomásként fel-felbukkanó Fénylányt isteníti. A vallási fanatizmus a Fény Rendjében engedelmességre, szolgaságra, imádatra kényszeríti tagjait. Ráadásul állandóan zavargásokat kezdeményeznek, így lassanként ismét eluralkodik a káosz.

Közben valakik ellopnak egy hihetetlen erejű mágikus tárgyat és az Éjszárny útnak indul a Kárhozat szívébe, hogy visszaszerezzék az ereklyét és ismét megfékezzék a gonoszt.hollover_1.jpg

Bevallom őszintén, amíg csak lehetett halogattam ennek a könyvnek az elolvasását. Az első résszel megfogott a szerző, reméltem, hogy ez is jó lesz, ezért minél kevesebbet akartam izgulni a harmadik és egyben záró kötetre várva, amely a napokban jelenik meg. A fenti képre kattintva a trilógia minden része elérhető a kiadó honlapján. Vegyétek-vigyétek, mert nagyon megéri.

Amikor egy nagyon ütős nyitórésszel találkozom, mindig van bennem félsz. Páratlan az a világ, amit a szerző megálmodott. Bár az első részben a karakterek nem ragadtak magukkal, bőven láttam bennük fejlődési potenciált. De mi van, ha a második rész lapos lesz? Mi van, ha nem tud újat, érdekes hozni a szerző? És hasonló kérdésekkel a fejemben ültem le olvasni, de szerencsére jobb volt, mint az első.

A pusztuló világ leírása ismét parádés volt, a történet végig pörgött és tartogatott izgalmakat bőven, miközben végigjárhattuk a Kárhozatot és egyre többet tudtunk meg a Névtelenek és a Mély Királyai közötti helyzetről. Akciójelenetekben sem volt hiány és végre a karakterekre sem lehetett panaszom. Kifejezetten tetszett, hogy Ryhalt Galharrow a lecsúszott fejvadász megmutatta, hogy bizony azért még akad ott a mélyben küldetéstudat, becsület és képes önfeláldozásra is, ha a helyzet úgy kívánja. De nemcsak ő van a középpontban, egyre jobban megismerjük a társait is, hogy aztán szép apránként belopják magukat a szívünkbe.

A kötetben volt pár utalás a folytatásra, hogy mi is lesz ennek a kalandnak a vége. Én izgatottan várom, főleg, hogy napokon belül itt is lesz, már előrendelhető! 

"A Hollóvérben minden benne van, amit egy jó folytatástól várni lehet. Megtartja az Éjszárny minden pozitív tulajdonságát, és azokra építkezik hibátlanul."
Fantasy Inn

7b13odhc.pngSzeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Agave Könyvek!

Érdekelnek a könyvújdonságok? Kövess bennünket Facebook-on is!

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes