Olasz konyha könnyedén air fryerrel

Könyvajánló - Gino D'Acampo: Gino air fryer szakácskönyve - Olasz konyha könnyedén

"Egy szuper szakácskönyv az air fryer készülékhez alakított klasszikus lasagne, római pizza, panettone és számos más népszerű olasz étel receptjével. Tökéletes az olasz konyha szerelmeseinek, akik most minden eddiginél könnyebben készíthetik el kedvenc fogásaikat."

Az air fryer az a konyhai kütyü, amit először lenézel („minek ez is, van sütőm meg serpenyőm, stb.”), aztán egy hét múlva nem érted, hogy miért nem szerezted be korábban. A legtöbben, akik kipróbálják, tudják, hogy ez nem egyszerűen egy mini sütő, hanem a ropogós csodák gépe. Bedobod a krumplit, és 15 perc múlva olyan, mintha egy gyorséttermi mennyországban járnál, csak épp nincs olajszag és nem kell magyarázkodnod a diétádnak.

Az airfryer valójában a modern lustaság diadala: nem kell keverni, nem kell figyelni, csak „bzzzz”, és kész. Mindenre jó – a csirkeszárnytól a maradék pizzáig –, és közben azt érzed, hogy egészségesen élsz, pedig csak épp nem tocsog a kaja az olajban. Ez a gép az, ami összehozza a gasztronómiát és a kényelmet. A 21. század mikrója, csak ropogósabb lelkiismerettel.

Most pedig a Partvonal Kiadónak hála kezembe került Gino Air fryer szakácskönyve, ami elhozza a konyhámba az olasz konyhát. Haladjunk kívülről befelé: igényes borító, minőségi kötés, ha kinyitjuk, akkor pedig egy gyönyörű album tárul elénk szép fényképekkel, gusztusos ételekkel. Az elején kapunk egy gyorstalpalót a szerzőtől, hogy mire érdemes figyelni, aztán már jönnek is a receptek.

Hat fejezetben kapunk finomságokról recepteket. Vannak itt olasz klasszikusok, húszpercesek, családi kedvencek, mediterrán fogások, randis estés finomságok és persze desszertek. A receptek egyértelműek, könnyű értelmezni a leírtakat, szerintem egy kezdő is gond nélkül boldogul velük. A hozzávalóknál futottam 1-2 alapanyagba, amit talán nehezebb beszerezni nálunk, de azért a többsége szinte bárhol elérhető.

Megmondom őszintén, a fejezetcímek olvasásakor már tudtam, hogy egy fejezet fog a legjobban érdekelni: Húszpercesek. Nem is nagyon szeretek órákat molyolni a konyhában és időm sem feltétlenül van rá, szóval belevetettem magam a fejezetbe, hogy keressek valamit, amit elkészíthetek belőle.

Végigfutottam a recepteket és belevágtam a 'Sült csirkemell pizzás ízvilággal" projektbe. Teljesen alap hozzávalókból elkészíthető és tényleg egyszerűnek, gyorsnak tűnt. Paradicsompürébe keverünk összezúzott fokhagymát, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot. A bőr nélküli csirkemellett bekenjük olivaolajjal, megsózzuk. 190 fokon (előmelegített air fryairbe) 6 percre berakjuk a melleket, majd fordításkor ráöntjük a paradicsomszószunkat és még 7 percre berakjuk.

A rizs is megfő, mire megsül a husi. Kivesszük a sült csirkemellett és teszünk még rá vékony mozarellaszeleteket és bazsalikomleveleket. Jó étvágyat! Tényleg egyszerű, gyors és finom. Előkészületekkel együtt is megvolt 30 percen belül.

Aki szereti az olasz konyhát és az air fryerben szívesen kísérletezik, annak ez a kötet nyerő választás. Halak, húsok, tészták és még desszertek is. Szerintem ez klassz karácsonyi ajándék lehet. 

139521855.jpg

Köszönöm a lehetőséget a Partvonal Kiadónak!

A kötet kedvezményes áron megrendelhető a kiadó honlapján a borítóképre kattintva!

Főkép: fb.com/Partvonalkiado

Kövess minket Facebookon!

Több mint desszert - 6 alapanyag, 31 recept

Jóbarátok - A hivatalos szakácskönyv

Kész a karácsonyi menü! - Tucci asztalánál

Pokorny Lia: receptgyűjtemény a fenntarthatóság jegyében

Kézműves vega burgerek a nagyvilágból

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes