Menopauza természetesen

Gyógynövények, aromaterápia, kognitív viselkedésterápia, táplálkozás, testmozgás, hormonterápia - ezeket a témákat tárgyalja a HVG Könyvek által megjelentetett Menopauza természetesen című kötet, amely a legújabb terápiákkal, gyógynövényekkel és gyakorlatokkal veszi fel a küzdelmet a sok nő életét sújtó élettani változással szemben. 


Könyvajánló
Szerkesztette: dr. Anne Henderson
Fordította: Szelényi Magdolna Olívia
Kiadó: HVG Könyvek

Menopauza természetesen

Gyógynövények, aromaterápia, kognitív viselkedésterápia, táplálkozás, testmozgás, hormonterápia - íme, mennyire sokszínű paletta áll rendelkezésre a menopauzával érintett asszonyok számára, amely kontroll alatt tarthatja a folyamatot, örömtelivé varázsolhatja ezt az életkort is - de legalább elviselhetővé.

Sokan talán még nem tudják, hogy a menopauza is élettanilag több részre osztható, úgy mint perimenopauza, menopauza és posztmenopauza szakaszokra. Mindegyiknek más és más jellemzői ismertek, hozzájuk rendelt különféle sajátosságokkal. A kötet szerkesztője, dr. Anne Henderson, ezekről értekezik, "őszinte, objektív és mindenekelőtt naprakész tanácsokat" kíván adni azoknak az embereknek, akik kezükbe veszik a Menopauza természetesen című könyvet.

A mű széleskörű áttekintést ad az összes terápiás módszerről, amely a perimenopauza, a menopauza és a posztmenopauza szakaszaira segítséget nyújthat az ezt átélő nőknek. El lehet egyhuzamban olvasni a művet, de az sem jár rosszul, aki szemezget belőle, lapozgat benne az őt feszítő kérdéseket illetően. A könyv bizonyos esetekben önsegítőként is tud működni, annak ellenére, hogy a menopauza témáját illetően nem létezik univerzális megközelítés az egyéni változók miatt. Az olvasónak ki kell válogatnia a számára leginkább működőképes javaslatokat és gyakorlatokat. 


A könyv részletesen tárgyalja a különböző testi tüneteket és a kellemetlen mellékhatásokat, valamint az ellenük a harcot felvevő terápiákat, természetben előforduló gyógynövényeket, gyakorlatokat. Ahogy minden doktor leszögezi, úgy itt is elhangzik a táplálkozás-testmozgás nagyon fontos kettőssége, mint ahogy a stressz és az alkohol kiiktatása az egyén életéből, beemelve viszont a fokozott öngondoskodás tényét, ezek pedig kiegészítve a tudomány legfrissebb kutatási eredményeivel.

A tünetellenőrző rész kitér a menopauza időszakában megjelenő valamennyi szimptómára, és röviden leírja az ellenük bevethető fegyvertárt. Van egy gyógynövényes része is, ahol beazonosításra alkalmas fotón túl a tárgyalt életszakaszra hasznos tudást tartalmaz. Külön fejezet a mentális jóléthez, táplálkozáshoz, testmozgáshoz és hormonterápiához tartozó gyakorlatok és jótanácsok citálása, amelyek jó hatással vannak a testi-mentális tünetekre.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Fedezd ​fel a menopauza testi és lelki folyamatait, és varázsold könnyebbé és örömtelibbé ezt a fontos időszakot!

Ismerd meg a hormonháztartást egyensúlyban tartó gyógynövények és a hangulatjavító illóolajok alkalmazását!
Fedezz fel stresszcsökkentő és alvásjavító jógapózokat és mentális technikákat!
Élvezd az energiát adó szuperételek hatását, és sajátíts el ízület- és csonterősítő gyakorlatokat!

A könyv lépésről lépésre mutat be olyan természetes módszereket, amelyeket a hormonterápiát kiegészítve és attól függetlenül is alkalmazhatsz, és saját igényeidre szabhatsz.

„Anyám és nagyanyám is túlélte, én is túl leszek rajta! Sokan még mindig így gondolkodnak a változókorral kapcsolatban, ami abból is adódhat, hogy keveset tudnak róla. Ez a hiánypótló kötet a 40 feletti nők kötelező kézikönyve. Segít megérteni testünk működését, és átfogó képet ad a módszerekről, amelyekkel megszelídíthetjük a tüneteket. Újságíróként és a témában érintett nőként számomra nagyon sok új, hasznos információval szolgált."
László Krisztina újságíró

Köszönöm a lehetőséget a HVG Könyveknek!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.
Kövess minket Facebookon is!

A képek a kiadó oldalairól származnak.
Termékadatok
Cím: Menopauza természetesen
Szerkesztő: dr. Anne Henderson
Kiadó: LÉLEK és TEST
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2023. június 08.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635653003
Méret: 217 mm x 170 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes