Csupa csirke

Ínycsiklandó ételek a világ minden tájáról csirkéből - ezt ígéri a HVG Könyvek által megjelentetett kiadvány külcsínre igényes kötésű, színes-szagos, belbecsre kreatív találékonysággal összeszedett receptjeinek összessége.


Könyvajánló
A receptek összeállítója: Emily Calder
Fordító: Nimila Ágnes

Csupa csirke

Csupa csirke - a könyvcím olyan receptek sokaságát ígéri a világ minden tájáról, amelyek mentén a megszokottól a különlegesig mindenféle csirkés étel tehető az asztalra, a sokszínűség jegyében. Hamar gyakorlatot lehet szerezni ennek az egyszerű, de mégis nagyszerű alapanyagnak a feldolgozásával, ha a világ minden részéből származó ételleírásokban lévő sémákat követjük. Mint minden ételt, a csirke bármely részét is izgalmassá tehetik a feldolgozási módok és a fűszerezési lehetőségek - amelyek változatossága, ha nem is végtelen számú, de igen sok változót kínálnak. Ha sokfelé jártunk már a világban, pusztán a sütés-főzés megismétlésével emlékeket hívhatunk elő utazásainkról, amelyekről anekdotázni is jó a tányér étel mellett.

A receptek nem szentírások, nyugodtan lehet kísérletezni az ízekkel, szagokkal, alapanyagokkal! - buzdítja a Kotányi fűszerek ügyvezető igazgatója az olvasókat, akik hozzájárultak a magyar kiadáshoz. Minden recept annyit ér felhasználója számára, amennyit hasznosítani tud belőlük, elő hát a kreatív teremtő lélekkel! A csirkéhez nyugodtan lehet garnélarákot, curryt, citromot, mandulát, pármai sonkát, szezámmagot, mangót adni, lehet az ételünk fűszeres vagy natúr, ehetjük körettel, szendvicsbe rakva, ragacsosan, édesen, savanyún, lehet csípős és szaftos, ki hogyan szereti vagy ki hogyan mer kísérletezni a magyaros rántott-pörkölt-sült szentháromság mellett. Mindenesetre megéri fellapozni a könyvet, néha csak úgy gusztálgatni lefekvés után, amikor az ember (lánya) a jövő heti ételsorhoz keres ihletet. 

A kijevi csirke titkai - mitől marad sütés közben a fűszervaj a hús közepében?

Már az elején leszögeztek olyan általános tudnivalókat, amelyek a könyv egészét végigkísérik: a kanálméret egységesítése, a főtt tojás tilalma bizonyos állapotú embereknek, a sütő állapota sütés előtt, a citrusfélék héjának felhasználási módja, az öntetek tárolása és a csirkék tálalási segédletei irányítják a tájékozatlanabb konyhai műveleteket végzőket a helyes metodikák elsajátítására. 

A mű számos gyönyörűen megkomponált képet tartalmaz, amely sokszerzős munka, az Impresszumban és a 144. oldalon teljes felsorolást kap az olvasó róluk.

Miért forgasd a Csupa csirke gasztronómiai kiadványt? Igazi tárháza a csirke alapanyag kreatív felhasználási, elkészítési módjainak, átlagos evési igényű emberek számára sok AHA élmény található, gyakran egyszerűen "összedobható", mégis különleges ízélményt nyújtó, addig ismeretlen étkek felfedezésében.

Szerintem forgassátok, süssetek-főzzetek belőle! 

Fülszöveg

Gyors, mégis ízletes hétköznapi vacsorára vágyunk vagy épp ünnepi alkalomra varázsolnánk feledhetetlen ízeket az asztalra? A nyáresti grillpartin szeretnénk elkápráztatni a barátokat, vagy csak indulás előtt összedobnánk pár laktató szendvicset és salátát a családi kirándulásra? A pokolian csípőset és fűszereset szeretjük, vagy inkább a ropogós, bundázott ételek a kedvenceink?

Mindegyik alkalomhoz a legjobb fogás a csirke!

Ez a szárnyashús nemhiába a legkedveltebb az egész világon, hiszen végtelen számú variációban készíthetjük el. A könyv ezek közül mutat be több mint 65 változatos és izgalmas receptet a különböző nemzetek konyhájából.

Csupa csirke – semmi más!

Köszönöm a lehetőséget a HVG Könyveknek!
A kötetet kedvezményes áron megrendelhetitek a kiadó honlapjáról a lenti borítóképre kattintva.
Kövess minket Facebookon is!
A képek a kiadó oldalairól származnak.

Termékadatok
Cím: Csupa csirke
Kiadó: HVG Könyvek
Oldalak száma: 144
Megjelenés: 2023. augusztus 28.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635654314
Méret: 210 mm x 170 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes