A nemszületett

Könyvajánló - Stian Skald: A nemszületett

Maugis a világokat összekötő átjárón keresztül visszatér otthonába, ám nyughatatlan lelke továbbra sem lel békére. Az átélt kalandok nyomot hagytak benne és olyan tudás birtokába jutott, melyet nem oszthat meg senkivel, mégis súlyos árat kell fizetnie érte.
A fortélyos varázslótanonc hamarosan újra útra kel, hogy sötét titkokról rántsa le a leplet, és a rá leselkedő veszedelmek miatt arra kényszerül, hogy szövetséget kössön legádázabb ellenségével. Idővel azonban szembe kell néznie tettei következményeivel. 




Ez a vékony kis könyv hozza azt, amit nagyon sok vaskos fantasy nem: az elején visszavezet a történetbe, röviden összefoglalja, mik is történtek eddig, mielőtt belecsapunk az új kalandba. Ez pedig egy nagyon jó ötlet, elvégre az emlékek kopnak, és a legutóbbi kötet óta eltelt másfél év és 170 egyéb könyv. Ezt a visszaemlékezést, visszarázást sokszor hiányolom a sorozatokból.

Fortélyos Maugis kalandjai után hazatér, ám még véletlenül sem pihenni, hiszen az átéltek nem hagyják nyugodni, így hamarosan útra kel ismét, a Fakótorony felé veszi útját, aminek a működésébe is nagyobb betekintést nyerünk ezáltal. Maugist elmarasztalják a korábbi sikertelen küldetése miatt, ám mégis kap egy új esélyt, amikor váratlanul és gyanús körülmények között eltűnik egy ifjú mágustanonc. Maugis a nyomába ered, és egy hatalmas összeesküvés apró szálaira bukkan kalandjai során.




A szerző behozott egy teljesen új szálat a történetbe, és az elején Maugis kísértett fejében járunk, a belső vívódásával ismerkedünk meg. Ez a szál sok újat ígér, és egy teljesen új színt hozott az egészbe. Remélem, a továbbiakban sikerült kiaknázni, amennyire csak lehet - ráadásul egy súlyos cliffhangerrel zárul a történet.

A kötet jól illeszkedik a korábbi kettő sorába, szépen viszi tovább a történetet, a behozott új szálak és új szereplők is illenek bele, sőt, színesítik az egészet. Hozza a "békebeli" fantasyk szintjét, szerethető, olvasható, magával ragadó könyvecske - sőt, egy kicsit annál többet, rengeteg elem van benne a mai, modern fantasykból is, de ezekkel is jól játszik a szerző. Várom a továbbiakat. :)

A kötet az Underground Kiadó égisze alatt jelent meg, megvásárolható kedvezményes áron a borítóra kattintva.





Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes