Nagyvárosi kémek

Könyvajánló - James Ponti: City ​Spies – Nagyvárosi kémek

Rejtély, kaland, barátság a középpontban ebben a klassz kis ifjúsági kémregényben.

James Ponti szuper kis kémregénysorozatának nyitókötete megérkezett magyar nyelven a Lampion Könyvek égisze alatt. A City ​Spies - Nagyvárosi kémek című kötet garantált szórakozást nyújt 12-15 éves gyerekek számára egy igazán izgalmas sztoriban.

Az egész Sara Martinezzel, a tizenkét éves hackerzsenivel kezdődik. Nevelőszülei szívtelenek, kegyetlenek, ráadásul szélhámosok is. A lány profin ért a számítógéphez és úgy dönt, tudását arra használja, hogy leleplezze őket és betör a gyámügyi nyilvántartási rendszerbe a jó ügyért. Sajnos a dolog fordítva sül el és jutalom helyett a fiatalkorúak börtöne fenyegeti, amikor felbukkan egy titokzatos idegen és segédkezet nyújt neki.

Az idegen Skóciába viszi, ahol lehetőséget kap a brit titkosszolgálatnál. Így kerül a City Spies csapatba, amely öt tehetséges fiatalból áll, akikből profi kémeket igyekeznek faragni. A meló nem veszélytelen, nemrég veszített az ügynökség kémeket, szóval mind sokat kockáztatnak. Itt mindent megtanítanak nekik, amire egy profi kémnek szüksége lehet a még kiemelkedőbb számítógépkezeléstől elkezdve a zsebtolvajláson, betörésen, megfigyeléseken át egészen az önvédelmi módszerek, sőt a robbanószerek használatáig.

A gyerekek mind 12-15 év között vannak és a világ minden tájáról érkeztek. Az Államokból, Ausztráliából, Brazíliából, Franciaországból és Nepálból. Az ügynökség különféle veszélyes, világmegváltó feladatokra neveli ki ezeket a kamaszokat, akik között szoros barátság alakul ki. Ez kell is, hiszen bőven akad olyan meleg helyzet, amikor maradéktalanul kell bízniuk egymásban.

Ez egy izgalmas kémregény, ahol kalandokban, izgalomban nincs hiány, ráadásul érdekes ismereteket szerezhetnek a fiatal olvasók tudományokról, biztonsági rendszerekről, technológiákról. A kölykök lázadók, időnként kis bűnözők, de szerethetőek és egy veszélyes küldetés vár rájuk: meg kell menteni a világot egy halálos vírustól. Gyerekjátéknak hangzik, ugye?

city_spies_1_borito_nagy_felb_kiajanlohoz_julius_5.jpgA kötetet a Lampion Könyvek bocsátotta rendelkezésünkre recenziós céllal, melyet ezúton is köszönünk!

Tetszik, amit olvastál? A borítóképre kattintva kedvezményes áron megrendelheted a kiadó honlapján!

Kövess minket a Facebookon is!

Mesélő Budapest - Ismerd meg gyönyörű fővárosunk titkait

Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes