Karácsonyi képeslapok

Romantikus menekülés a mindennapok nyers valóságából? - erős, alaposan összerakott, de semmiféleképpen sem tipikus romantikus regényt gründolt össze Karen Swan a Karácsonyi képeslapok című művében, ahol jó szavak, de rossz időzítés uralja a cselekményt. 


Könyvajánló
Karen Swan

Karácsonyi képeslapok

Idilli tájak, varázslatos helyek és egy gyönyörű történet, amelyből nem hiányozhat a csavar sem - Karen Swan erős karácsonyi regényt tett le az olvasók elé, amivel jó bekuckózni az ünnepek alatt és kiírni az ajtónkra: bocs, léptem olvasni. Néha jó kimenekülni az életünkből, még akkor is, ha minden klappol, hát ha még nem! Arra kell csak ügyelni, hogy ne merészkedjünk túl messze, mert annak kockázatai beláthatatlanok. A főhősökkel is hasonló a helyzet - de ki ne akarna, ha csak egyszer is, úgy élni, hogy egy táska (akár ideiglenesen) minden földi java, amit egyszerűen csak felvesz a földről, és oda megy vele, ahová csak hirtelen jött gondolata diktálja? Persze, ez magával vonzza azt is, hogy csak a mára van gondom, a múlt túl fájdalmas, azt hagyjuk, a jövő pedig olyan messze van, elég, ha a nap gondja nyomja a vállat. 

Persze, ezt egy családban nem lehet megvalósítani, hiszen amikor gyermek is él benne, ott legalább egy embernek a kicsi életéről kell szólnia. Amikor Natasha és Rob felfrissíti a házasságát, ami már ott tartott, hogy oké, most elmegyünk erre az utazásra, és attól függően, milyen megoldásban sikerül közös megegyezésre jutnunk, akkor annak megfelelően vagy együtt maradunk, vagy elválunk. Végül is rájuk köszönt újra a boldogság, de üröm az örömben, hogy a hazaúton lányuk kedvenc plüssállata elvész. A kicsi szó szerint vigasztalhatatlan, a modern média világában mit tehet egy édesanya? Igen, kiposztolja egy közösségi oldalra, hogy mi történt, és aki bármit tud róla... Nos, lesz, aki tud róla, de ő bizony több ezer kilométerrel arrébb túrázik Nepálban.

Megegyeznek abban, hogy időről időre küld egy-egy fotót a Moolahnevű plüssről - a képek érkeznek is rendszeresen, mellé leveleznek is Natashaval - aki egyre inkább azt érzi, hogy Duffy, a világ túlsó felén lévő férfi sokkal jobban megérti őt, mint bárki más a környezetében. Amikor elmaradnak Duffy képei, levelei, Natasha csak akkor kezd el azon morfondírozni, hogy minek egy felnőtt férfinek kabalaállat...?

Aki tipikus romantikus művet szeretne olvasni, meglepetésben lesz része. Pontosan adagolt dramaturgia, fordulatok, csavarokkal spékelt, alaposan megfontolt cselekményvezetés, kitűnően felépített sztori jellemzi a művet, amit nehéz letenni. Járunk a múltban visszaemlékezések formájában, és izgulhatunk a jelenért Bécsben, Angliában vagy éppen a Himalájában. Tobzódnak az érzelmek, hiába nem tipikus romantikus műről beszélünk, és a pont az i-re is felkerül, valami mesés hab képében - de nem túlzás mégsem, nem nyálas mégsem a történet. A cél maga az út - ezt sosem szabad elfelejteni, sem a regényhősöknek, sem az olvasóknak. Aki kézbe veszi a könyvet, nehezen fogja lerakni, ahogy belemélyed.

Szerintem olvassátok!

Fülszöveg

Sunday ​Times Bestseller
Jó szavak, rossz időzítés
„A romantikus úti célok királynőjétől” – Woman & Home
A helyszín egy falu Cotswoldsban, Gloucestershire-ben – a Karácsonyi képeslapok igazi kikapcsolódás, távol levő ismerősökről szóló, ünnepi, meghitt, örömteli ínyencség Karen Swan Sunday Times bestsellerszerzőtől.
Ha pont azt mondod, amit kell, minden megváltozhat…
Natasha és Rob újra megtalálja a boldogságot házasságukban az ünnepek alatt, a „ha most se megy, akkor elválunk” vakáció alatt, de az idill rövid életű – lányuk kedvenc plüssének nyoma vész a hazaúton. A kicsi vigasztalhatatlan, Natasha próbálja vigasztalni, és közben a közösségi médiában kér segítséget. A plüssállat csodával határos módon megkerül, de addigra már egy Duffy nevű fickó kabalája, aki több ezer kilométerrel odébb, Nepálban túrázik.
Duffy megígéri Natashának, hogy rendszeresen küld képeket, és kettejük levelezése hamarosan komolyra fordul. Natasha néha úgy érzi, a világ túlsó végén levő idegen férfi jobban megérti őt, mint a férje, aki ott fekszik mellette az ágyban.
Telnek a hetek, Duffy egyre mélyebben behatol a hegyek közé, és Natasha úgy érzi, a férfi kissé megváltozott. Aztán egy nap nem jön több üzenet. Natasha csak ekkor töpreng el rajta – noha már túl késő – vajon miért is volt szüksége kabalaállatra a férfinak.
„Élvezetes történet, amellyel a kanapéra kucorodhatsz karácsonykor… Eszképizmus a javából – romantikus menekülés a mindennapok nyers valóságából.” – Heat Magazine
„Románc, amelyet nem fogsz tudni letenni.” – Metro
„Az első oldalaktól kezdve lenyűgözött.” – Ötcsillagos olvasói értékelés
„Eddig egyértelműen a kedvenc Karen Swan-könyvem.” – Ötcsillagos olvasói értékelés
„A történet a kezdetektől fogva megragadott, és még mindig nem engedett el. Imádtam.” – Ötcsillagos olvasói vélemény
„Két menetben el is olvastam, szó szerint nem akartam letenni a könyvet.” – Ötcsillagos olvasói vélemény
„Addiktív olvasmány.” – Ötcsillagos olvasói értékelés


Karen Swan (a képen) a Sunday Times három legkelendőbb szerzőjének egyike. Könyvei hangulatos helyszíneikről ismertek, és Karen az utazást minden egyes történet létfontosságú kutatásának tekinti. Szereti a mély és bonyolult szerelmi történeteket melyeket váratlan fordulatokkal fűszerezve ábrázol.

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, 21. Század Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a kiadó oldalairól származnak.
Gyártó: 21. Század Kiadó
ISBN:9789635684359


Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes