Elfeledett hagyaték

 Könyvajánló - Robin Perini: Elfeledett hagyaték (Singing River hagyatéka 2.)

Elfeledett ​titkok. Elfeledett hazugságok. Egy családi hagyaték… Egy mindenre elszánt gyilkos.

A wyomingi Singing River kieső részén egy házaspár tűzvész áldozata lesz, ami elpusztítja eldugott hegyi otthonukat is.
Mindenki úgy gondolja, hogy tragikus baleset történt – kivéve az FBI profilozóját, Riley Lambertet. Ő nincs meggyőződve erről, ahogyan vőlegénye, az exkommandósból lett seriff, Thayne Blackwood sem. Amikor felfedezik, hogy a pár lánya eltűnt, Riley-t megrohanják a sötét emlékek a saját nővére elrablásáról. Ő és Thayne tudják, hogy sürgősen meg kell találniuk a lányt – mielőtt túl késő lenne.

A hajsza az ismeretlen támadó után a megtévesztések és az eltitkolt múlt valóságos útvesztőjén keresztül vezet. Riley és Thayne veszélyt veszély után hárítva kusza nyomok hálóját követi, amelyek egy elfeledett titokhoz vezetnek. De halálmegvető nyomozásuk túl közel hozza az elborult gyilkost az otthonukhoz.

Vajon meg tudják menteni azokat, akiket szeretnek, és meg tudják állítani a gyilkost, mielőtt kifutnak az időből?

Riley egy komolyabb ügy lezárása után visszatér Singing Riverbe, hogy kitalálják a párjával, az exkommandós seriff Thayne Blackwooddal, hogy hogy működik az életük közösen. Thayne nem szeretné otthagyni a wyomingo kisvárost, az az otthona, ott él a családja, és Blackwoodék elég összetartóak - ám az ottani lehetőségek meglehetősen szűkek egy FBI-os profilozónak, mint Riley. Jobban megismerjük Blackwoodékat is, és továbbhalad a nagyi titka.

Riley visszatérése után nem sokkal történik egy haláleset - leég egy eldugott farmon lévő ház, és meghal egy házaspár. A hatóságok szerint tragikus baleset történt, de Riley néhány apró nyom kapcsán arra gondol, hogy nem baleset, hanem gyilkosság áldozatai lettek, ráadásul eltűnt a házaspár lánya is. Thayne segítségével a nyomába erednek, de még ők sem sejtik, miféle játékba csöppentek, ráadásul hamarabb a nyomukra akad az, akit ők keresnek, ezzel pedig veszélybe kerül a családjuk is. 

Pörgős, izgalmas krimi, már amikor a krimi szál van előtérben, ugyanis a történet egy elég jelentős részét a romantikus szál - Riley és Thayne, sőt, még a Blackwood család tagjainak kapcsolatai is - teszi ki, párkapcsolati és családi kötelékek és történések. Fontos szerepet kap az Alzheimer-kóros nagyi története is, ami a végére nagyjából kiderül, de mégsem ér véget. Külön jó pont, hogy rengeteg szó esik a könyvben erről a betegségről, és a valóságnak megfelelően. Tudom értékelni, amikor egy alapvetően szórakoztató regény tanít is valamit. Nem olvastam az első részt, szóval nem tudom, ahhoz képest milyen, de ezek után várni fogom a következőt, és beszerzem az elsőt is, gyengéim a hasonló sztorik - még ha kicsit sok is volt itt az én ízlésemnek a vergődés Riley és Thayne között - bár érthető, Thayne egyértelmű, hogy nem fogja otthagyni Singing Rivert, ott a munkája, a családja, Riley-nak, a munkájának és képességeinek viszont kissé szűkös az a térség.

A krimi és a romantikus/családi regények kedvelői is megtalálhatják a számításaikat a Singing River hagyatéka sorozatban, mindkét műfajból számtalan elem keveredik: véres gyilkosságok, eltűnt emberek, a nyomozás és profilozás izgalmai, de közben ott van a család, a családi titkok, a kapcsolati szálak is. 

Köszönöm a lehetőséget a Könyvmolyképző Kiadónak! A kötet a borítóra kattintva elérhető kedvezményes áron.
Kövess minket Facebookon!
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes