Az új hedonizmus szabadsága

Egyszerűen elkészíthető glutén-, tej- és cukormentes fogások hétköznapokra és ünnepekre - ezzel az alcímmel jelent meg Rubin Eszter gasztronómiai munkája, Az új hedonizmus szabadsága című kötet. Az étrend- és életmódkötetek legújabbika a könnyedén összedobhatóságra, gyors, egyszerű elkészítési módra helyezi a hangsúlyt az emésztési betegségekben szenvedők számára. 


Könyvajánló
Rubin Eszter
Az új hedonizmus szabadsága

Rubin Eszter neve ismerősen cseng nemcsak szépirodalmi körökben, hanem a hisztaminintoleranciában szenvedők számára is. A szerző fenti betegségben érintettsége hozta magával azt, hogy a témában elmélyüljön. Amikor kiderült a problémája, magyar nyelvű szakirodalom alig-alig létezett, receptek pedig még annyira sem. Mindenki szeretne jobban lenni - igen, Rubin Eszter is, így jobb híján kísérletezni kezdett saját magán az általa összeállított ételek sorával, mert szent meggyőződése volt, hogy a megválogatott alapanyagokból elkészített ennivalói is hozzá tudnak járulni a gyógyulásához. Hosszú és kitartó munka során állt talpra az egészségügyi összeomlása után, ő a leghitelesebb példa szakácskönyvei hatékonyságát illetően. A receptekből később könyvek lettek a Jaffa Kiadónál: Hisztaminintolarencia szakácskönyv 1-2., Gyulladáscsökkentő étrend és életmód (IBS, SIBO), Hormonegyensúly étrend és életmód - amelyeket most Az új hedonizmus szabadsága követ.

Cél az ételek könnyű elkészíthetősége, gyors megvalósíthatósága, legyen szó hétköz- vagy ünnepnapokról. A nagyon egyszerűen elkészíthető fogások friss, szezonális alapanyagokra esküsznek, amelyek lényegét megőrizve lehet kihozni belőlük a legjobbat. A glutén-, tej- és cukormentes étkezésnek nem szabad a lemondásokról szólnia, nem az elvesztett lehetőségeket kell siratni, hanem azt ünnepelni, hogy a betegségből felépülve egészséges vitalitással lehet élni, mozogni, nem szenvedve fizikai nyűgöktől. És nem csak emésztési panaszokról van szó, a szervezet egésze szenvedhet enélkül is az egyén számára helytelen táplálkozási módtól! 

Padlizsános tortilla - egyszerűen eteti magát, nem? Gyönyörű és egész-
séges, fantasztikus alapanyagokból

Rubin Eszter azoknak ajánlja jelenlegi művét, Az új hedonizmus szabadságát, akik a korábbi étrend- és életmódkötetek tanácsait követve már nem szorulnak rá szigorú és erősen korlátozó diétára, mert helyreállították beleik hasznos baktériumflóráját, de továbbra is szeretnék fenntartani ezt a számukra előnyös helyzetet, és nem szeretnék megismételni táplálkozási hibáikat. Tisztább, élhetőbb, az egészséget jobban támogató étrenddel operálnak, amely kiküszöböli a káros alapanyagokat, és a főbb gyulladáskeltőket.

A kötetben szereplő ételek színesek, szagosak, a szerző nagy gondot fordított a fenntarthatóságra. A mű lassan készült, napi egy recept került megvalósításra, amit a családdal fogyasztott el, valamint szomszédjai is kivehették részüket a kóstolásból, tesztelésből. A mű alapvonulata a glutén-, tej- és cukormentességen túl a szeretettel, egészségesen, fenntarthatóan, egyszerűen szavakkal fejezhető ki, ami egészen új egy gyorsan, hamar legyen kész címkét viselő munkában.

Ha lehet ilyet mondani, nagyon várom a következő művét, a Csodás desszertek fehérliszt-, cukor- és tejmentesen címűt, mert igen kíváncsi vagyok, mit tud alkotni a témában. A tervek szerint 2023 karácsonyára jön ki a kötet.

Szerintem olvassátok!

„Ami ​engem rabul ejt. A kelkáposzta erezete. A különféle zöldek, a színátmenet, ahogy haladunk a káposztafej belseje felé. A dióbél aprólékosan kidolgozott formája és rajzolata. A látvány, ahogy megcsillan rajta a fény. A frissen szedett paradicsom zöld illata – igen, szerintem ennek az illatnak színe van –, amikor elválik a kocsánytól. Ilyen inspirációk ösztönöznek a receptek kidolgozására: színek, illatok, a látvány, a forma, az íz.”

A jó minőségű, friss, szezonális alapanyagokkal való szenvedélyes kapcsolat jól érzékelhetően végigvonul a könyvön a levesektől és salátáktól az egytálételeken át a desszertekig.

Rubin Eszter új kötete megmutatja, hogy a glutén-, tej- és cukormentesség a legkevésbé sem jár lemondással. Sőt, éppen ellenkezőleg, ez a fajta életmód sokkal inkább egy új világot nyit, megszabadulást a káros beidegződésektől, az egészségre ártalmas alapanyagoktól. Mindez azonban nem a megszokott hozzávalók mániákus helyettesítéséről szól. Nyugodtan engedjük el ezt a gondolkodásmódot, és adjuk át magunkat az egészségünket támogató, élő és éltető fogások által biztosított új hedonizmusnak!


RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. A Jaffa Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerű Árnyékkert című regénye, ezt követte 2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv első és második kötete, majd a Gyulladáscsökkentő étrend és életmód, 2022-ben pedig a Hormonegyensúly étrend és életmód. További szépirodalmi kötetei: Barhesz (2012, Ulpius Ház), Barhesz 2., bővített kiadás (2016, Atheneum), Bagel (2016, Atheneum), Minek szenved, aki nem bírja (2021, Kalligram). A Barheszből monodráma is készült, amelyet Csákányi Eszter adott elő. Eddigi szépirodalmi és gasztronómiai munkáinak összegzéseként 2022-ben jelent meg a Mit esztek ti otthon, mannát? című nagyformátumú irodalmi szakácskönyv.
www.rubineszter.com

Szeretnél többet megtudni a könyvről? Kattints a képre, a kiadónál kedvezménnyel beszerezheted!

Köszönjük, Jaffa Kiadó!

Kövess bennünket Facebookon!

A képek a szerző oldalairól származnak.

Termékadatok
Cím: Az új hedonizmus szabadsága
Szerző: Rubin Eszter
Kiadó: Jaffa Kiadó
Oldalak száma: 264
Megjelenés: 2023. május 19.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634757320
Méret: 235 mm x 165 mm x 20 mm
Share:

Megjegyzés küldése

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes